Simona Halep a confirmat cu ceva timp în urmă că va participa la Sports Festival de la Cluj-Napoca. Aici are astăzi loc un meci demonstrativ între fostele vedete ale tenisului mondial. Andre Agassi și Steffi Graf vor juca cu perechea româncă formată din Simona Halep și Andrei Pavel.

În ciuda problemelor cu accidentările care au dus la retrageri din diverse turnee, fosta campioană va fi prezentă pe teren la evenimentul desfășurat în BT Arena.

La ultima apariție în presă, Simona Halep a recunoscut gravitatea problemei sale la genunchi. Ea a dezvăluit că nu știe când va putea reveni în competiții.

Simona Halep va juca la Sports Festival la Cluj

Cu toate acestea, Simona Halep va participa la Sports Festival. Aici va juca într-un meci demonstrativ. În acest caz, solicitările fizice sunt mult mai reduse comparativ cu un meci oficial. Evenimentul promite să fie spectaculos. Biletele, care au variat între 145 și 1.500 de lei, s-au vândut în proporție de 95%. Acest lucru înseamnă prezența a aproximativ 10.000 de spectatori în sală.

Simona Halep a ajuns vineri la Cluj-Napoca. Ea a fost întâmpinată la aeroport de primarul proaspăt reales, Emil Boc.

Ea s-a bucurat de primirea care i s-a făcut. Totodată, campioana a precizat ce sentimente o încearcă în perspectiva meciului de tenis.

„Mă simt bine, mă bucur că am revenit la Cluj. Primirea este superbă. Nu sunt expert în dublu, am încredere în Andrei. Jucăm cu două legende ale tenisului și va fi ceva deosebit”, a declarat Simona Halep sosirea de la Cluj.

Simona Halep, tenis, meci demonstrativ
SURSA FOTO: Facebook, Sports Festival

Campioana are șanse să obțină un wild card la Wimbledon

Zilele trecute, Simona Halep a primit o veste îmbucurătoare având mari șanse să primească un wild card pentru al treilea turneu de Mare Șlem al anului, Wimbledon (1-14 iulie). Organizatorii competiției londoneze au anunțat că unul dintre criteriile pentru acordarea wild cardurilor este performanța sportivilor în turneele anterioare, un aspect la care românca a excelat.

„Invitațiile sunt, de obicei, oferite în baza performanțelor anterioare la Wimbledon sau pentru a crește nivelul de interes britanic asupra competiției“, au postat responsabilii de la All England Cup, pe site-ul oficial. Anunțul oficial este așteptat pe 19 iunie.

În aceste condiții, Simona Halep are toate motivele să spere că va primi un wild card. În 2019, campioana a câștigat trofeul după o victorie în finala cu Serena Williams (6-2, 6-2). De-a lungul carierei sale la Wimbledon, Simona Halep a ajuns și în alte două semifinale (2014 și 20220. În alte două rânduri, ea s-a oprit în sferturile de finală (2016 și 2017).

Ea are șanse mari să primească un wild card. Wimbledon este singurul turneu major care nu participă la un acord de wild card-uri între celelalte trei Grand Slam-uri. La Australian Open, Roland Garros și US Open, câte două wild card-uri sunt rezervate pentru sportivi din celelalte două țări partenere.

Totuși, rămâne de văzut dacă Halep va fi complet refăcută din punct de vedere fizic pentru a putea concura în acest prestigios turneu, în cazul în care i se va oferi ocazia.