Totuși, atunci când a fost întrebat, sâmbătă, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a respins posibilitatea ca el să fie propunerea de premier a PNL în cazul în care Florin Cîțu pierde acest post. Mai mult, premierul a transmis astăzi că vrea să reia discuțiile cu USR PLUS pentru o reconciliere după scandalul în care Stelian Ion a fost revocat din funcția de ministru al Justiție.

Prima reacție a lui Ilie Bolojan privind ideea de a fi premier

„Nu se pune această problemă”, a transmis Ilie Bolojan atunci când a fost întrebat de jurnaliști cu privire la sugestiile venite dinspre USR PLUS, dar şi din interiorul PNL, cu privire la nominalizarea sa pentru ca premier, în locul lui Cîțu, scrie Agerpres.

Și premierul Florin Cîţu a respins ideea unei alte propuneri pentru conducerea guvernului. „În acest moment avem votul Biroului Politic Naţional pentru susţinerea premierului în funcţie”, a spus Cîţu.

Barna l-a propus premier pe Ilie Bolojan în locul lui Cîțu

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a afirmat, joi, că în PNL sunt foarte multe soluţii viabile pentru funcţia de prim-ministru, menţionând că Ilie Bolojan ar putea avea toată susţinerea formaţiunii sale pentru acest post.

„Coaliţia poate să propună – şi asta vom face, ne vom duce la coaliţie şi vom spune colegilor de la PNL: puneţi pe masă un premier competent, care are pur şi simplu maturitatea să conducă un guvern. Am văzut cum explica unul dintre purtătorii de mesaj de la PNL, ne explica că în USR PLUS sunt multe soluţii pentru Ministerul Justiţiei. În PNL în egală măsură sunt multe soluţii viabile pentru funcţia de prim-ministru. Un domn premier Ilie Bolojan va avea toată susţinerea USR PLUS, fără niciun fel de problemă şi sunt convins că vom avea acel guvern stabil din punctul de vedere al deciziilor mature”, a declarat Barna.

Premierul Florin Cîţu şi-a prezentat, sâmbătă, moţiunea de candidat la preşedinţia partidului la Oradea, în faţa membrilor PNL Bihor.

Sursă foto: Administraţia Prezidenţială