Cum vrea echipa Cîțu să blocheze moțiunea USR-PLUS? Au intervenit și social democrații

Susținătorii premierului au spus că Ludovic Orban, drept președinte al Camerei Deputaților, nu putea convoca Birourile Permanente fără a primi acceptul din partea președintelui Senatului.

Mai mult, de acord ar fi trebuie să fie Alina Gorghiu, care o înlocuiește pe Anca Dragu deoarece aceasta este plecată. Totuși, nici Alina Gorghiu nu a fost de acord.

De asemenea, sedința convocată de Ludovic Orban pentru sâmbătă dimineață nu s-a putut ține din lipsă de cvorum. PNL, PSD și UDMR au blocat-o.

Declarația lui Marcel Ciolacu

Totodată, Marcel Ciolacu a declarat joi, 2 septembrie, că moțiunea de cenzură de la USR este „o bătaie de joc”.

„Am văzut moţiunea de la USR, e o bătaie de joc, invocă protocolul lor din coaliţie. E bătaie de joc. Unica moţiune din acest moment e cea a PSD. USR au o hârtie în care vorbesc de protocolul lor, iar AUR au nişte hârtii pe care le flutură prin Parlament (…) Există o singură moţiune, a PSD, i-am invitat să semneze şi să vorbim asupra textului.

Ei nu pot să depună moţiune că n-au semnături și ei ceartă PSD? Să depună USR și AUR. Vă spun pentru prima dată: PSD-ul votează moțiunea și pică guvernul Cîțu. Să semneze, să o o depună la Parlament și eu, împreună cu toţi colegii mei o vom vota. (…) Eu nu depun moțiunea dacă n-am 234 de semnături, ce, intru pe șmecheriilor lor?”, a declarat joi seară Ciolacu la România TV.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu