Marcel Ciolacu a lansat un atac virulent la adresa celor din Coaliție. El i-a acuzat pe liderii partidelor aflate la guvernare de „incompetenţă”. Acesta a amintit că cearta dintre USR-PLUS și PNL se petrece exact într-un moment în care facturile românilor la energie şi gaze s-au dublat.

Declaraţiile făcute de preşedintele PSD vin în contextul crizei din coaliţia de guvernare dintre PNL şi USR-PLUS, după ce la şedinţa de guvern din această dimineaţă premierul Florin Cîţu a introdus pe lista suplimentară a şedinţei proiectul de investiţii PNDL 3, cunoscut drept „Anghel Saligny”.

În momentul în care premierul a încercat adoptarea proiectului, despre care liderii USR-PLUS au spus că au „rezerve”, a izbucnit un scandal, iar şedinţa a fost amânată până la ora 19.00. Ulterior, Dan Barna, co-preşedintele USR-PLUS, a explicat, într-o conferinţă de presă, că partidul pe care îl conduce are „toate opţiunile pe masă”. Dan Barna îl acuză pe Florin Cîţu că a încălcat regulile stabilite în coaliţie: „Pentru noi, toate opţiunile sunt pe masă”

Marcel Ciolacu, mesaj categoric

Acum, Marcel Ciolacu este extrem de categoric. El este de părere că cei de la USR-PLUS au doar două soluții. Una ar fi ieșirea de la Guvernare. A doua variantă ar presupune semnarea moțiunii de cenzură a PSD. Mai mult, președintele pesediștilor spune că „acești incompetenți aruncă din nou România într-o criză politică majoră doar pentru interesele lor”.

„Acești incompetenți aruncă din nou România într-o criză politică majoră doar pentru interesele lor. Din nou, și-au ales cel mai prost moment: când românii plătesc facturi duble la energie și gaze, iar prețurile au luat-o complet razna!

Pentru a nu fi din nou penibili, USRPLUS au doar două soluții: ieșiți de la Guvernare sau semnați moțiunea de cenzură a PSD!

Ambele variante înseamnă vot în Parlament! Vreți să contați măcar acum?! Atunci ne vedem în plen, la vot!”, a scris Marcel Ciolacu în postarea de pe Facebook.