Liviu Dragnea bagă spaima în PSD! Noua formațiune politică pe care o pregătește este privită cu mare îngrijorare în tabăra social-democrată.

Există temerea că Dragnea va rupe PSD-ul și că o parte din social-democrați vor migra la partidul fostului președinte.

Liviu Dragnea bagă spaima în PSD! ”Posibilitățile sunt multiple”

Liviu Dragnea se pregătește să revină în politică după eliberarea din închisoare și își va face un nou partid.

Fostul social-democrat a creionat deja și structura de conducere din noua formațiune, de unde nu vor lipsi Codrin Ștefănescu și Teodor Meleșcanu.

Noua formațiune a lui Liviu Dragnea se va numi Alianța pentru România (ApR). În conducerea partidului se vor regăsi Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD, și Teodor Meleșcanu, fost ministru de Externe.

În plus, ar putea fi cooptate și alte figuri-cheie din perioada guvernării PSD-ALDE.

Senatorul PSD Lucian Romașcanu a explicat cum văd social-democrații noua formațiune politică pusă pe roate de Dragnea:

”Putem comenta, sigur că da, posibilitățile sunt multiple. Nu a fost o informare (în Consiliul Politic Național al PSD, n.r.), într-un moment al discuției a venit vorba și despre noi forțe politice care stau să apară și s-a discutat și despre o posibilă apariție pe scena publică a domnului Dragnea.

Ciolacu se declară fără griji

Se pot întâmpla tot felul de lucruri, pot fi nemulțumiți. E domnul Codrin Ștefănescu, care este foarte activ și care încearcă să strângă oameni. Mă rog, e libertate, e democrație, fiecare face ce vrea.

Din punctul meu personal de vedere, sper ca domnul Dragnea să își facă viitorul politic așa cum îl dorește fără să atace totuși partidul care i-a oferit aproape tot, și în consecință vom vedea ce se va întâmpla, dacă se va confirma cu adevărat această știre, dacă vor exista aderenți la platforma respectivă”, a răspuns Lucian Romașcanu, potrivit b1tv.ro.

Și preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a recunoscut că a discutat cu colegii despre faptul că Liviu Dragnea îşi va face un partid politic.

”A fost o discuţie între colegi că ar exista această posibilitate”, a declarat recent Ciolacu, întrebat dacă a discutat în cadrul Consiliului Politic Naţional al formaţiunii despre faptul că Liviu Dragnea îşi face propriul partid.

Mai mult, Ciolacu a susținut că Dragnea nu va rupe din filialele PSD: ”Este exclusă această posibilitate.”