Liviu Dragnea și-a structurat deja echipa de conducere a noii formațiuni politice. Fostul lider PSD a ales doi oameni de încredere alături de care va conduce noul partid.

În ceea ce privește numele formațiunii politice, se pare că noul partid înființat de Liviu Dragnea se va numi Alianța pentru România (ApR).  Totodată, fostul lider social democrat a planificat deja și modul în care va fi structurată echipa de conducere a partidului, iar numele celor implicați sunt destul de cunoscute pe scena politică.

Mai exact, din conducerea Alianței pentru România (ApR) vor mai face bunul prieten al lui Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD, care a fost alături de el în toată perioada cât a stat în spatel egratiilor, dar și octogenarul Teodor Meleșcanu, fost ministru de Externe. Totodată, purtătorul de cuvânt al PSD-ului a mai anunțat că din partidul lui Liviu Dragnea vor face parte i alte figuri-cheie ale fostei guvernări PSD + ALDE.

Cine va conduce partidul lui Liviu Dragnea 

„Putem comenta, sigur că da, posibilitățile sunt multiple. Într-un moment al discuției a venit vorba și despre noi forțe politice care stau să apară și s-a discutat și despre o posibilă apariție pe scena publică a lui Liviu Dragnea”, a recunoscut purtătorul de cuvânt al PSD, pentru B1 TV.

Acesta a fost întrebat dacă ar exista o strategie a lui Dragnea și Ștefănescu, de a coopta membri din PSD în ApR. În acest context, Lucian Romașcanu a declarat că orice ipoteză este posibilă. În același timp, el și-a exprimat încrederea că fostul președinte al PSD nu va începe să denigreze partidul pe care l-a condus, respectiv actuala echipă din conducere.

Acesta a mai menționat că Codrin Ștefănescu deja a început să strângă oameni, devenind foarte activ.

„Se pot fi întâmpla tot felul de lucruri. E domnul Codrin Ștefănescu, care este foarte activ și încearcă să strângă oameni. E libertate, democrație, fiecare face ce vrea. Sper ca domnul Dragnea să-și facă viitorul politic fără să atace partidul care i-a oferit aproape tot și, în consecință, vom vedea ce se va întâmpla”, a mai declarat oficialul PSD, pentru B1 TV.