Înregistrarea electronică a devenit obligatorie în Austria. Măsura a intrat în vigoare vineri, 15 ianuarie, și a fost luată în contextul în care Austria este una dintre cele mai afectate țări de valul al doilea al pandemiei de coronavirus.

Înregistrarea electronică este valabilă atât pentru cetățenii străini, cât și pentru austrieci.

Prin noua măsură, autoritățile doresc să poată controla mai bine autoizolarea de 10 zile. Aceasta este necesară pentru oamenii care intră în Austria.

Totuși, perioada de stat în autoizolare poate fi scurtată dacă se efectuează un test PCR sau antigen în ziua a șasea. Acest test trebuie să fie negativ, relatează EFE.

Înregistrarea electronică, valabilă și pentru cei care vin din țările cu risc scăzut

Autoritățile din Austria au precizat că înregistrarea electronică este obligatorie și pentru persoanele care vin din țările cu risc redus de infectare. Trebuie menționat că măsura nu afectează călătorii în tranzit.

Amintim că Austria a înregistrat 1.528 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. În acest context, autoritățile austriece au decis prelungirea celui de-al treilea lockdown până pe 24 ianuarie.

Magazinele neesențiale, barurile și restaurantele sunt închise. La fel și școlile, cursurile fiind ținute în format online.

Autoritățile din Austria sunt sceptice cu privire la relaxarea restricțiilor, având în vedere noua mutație a coronavirusului. Aceasta a fost descoperită în luna decembrie, în Marea Britanie.