Negocierile duse de liberali în noua coaliţie de guvernare continuă să nască vii controverse în cadrul PNL. Mai mulţi lideri importanţi ai liberalilor, precum Rareş Bogdan, Robert Sighiartău sau Ilie Bolojan nu s-au sfiit să-l atace în mod public pe preşedintele Ludovic Orban, iar acum acum la această listă se adaugă şi deputatul Daniel Gheorghe.

Daniel Gheorghe a depus, luni, jurământul pentru a treia oară în calitate de deputat în Parlamentul României. Într-o postare pe pagina sa de socializare, liberalul afirmă că PNL a făcut “concesii enorme”, atât în cazul negocierilor pentru guvernare, cât şi în Parlament. Unele au o explicaţie, însă altele “par gratuite și umilitoare pentru liberali”, afirmă deputatul liberal.

Daniel Gheorghe nu se abţine de la critici la adresa noilor parteneri de guvernare: “Îmi doresc sincer ca anul care vine să aducă o clarificare doctrinară în PNL în urma căreia să ne lepădam definitiv de orice atracție nedorită spre mentalul radicalist de tip USR-PLUS”. Mai mult, deputatul îi transmite noului premier al României, Florin Cîţu, că “România are nevoie de politici Național-Liberale autentice, iar nu de povești motivaționale franțuzite din ciclul „centru-dreapta modern””.

Mesajul integral al deputatului PNL

“În ultima perioada PNL a făcut concesii enorme atât în negocierile privind noua guvernare cât și în negocierile derulate la Parlament. Pe unele mi le pot explica si par corecte din logica înțelegerilor politice însă altele mi se par gratuite și umilitoare pentru liberali.

Îmi doresc sincer ca anul care vine să aducă o clarificare doctrinară în PNL în urma căreia să ne lepădam definitiv de orice atracție nedorită spre mentalul radicalist de tip USR-PLUS. PNL înseamnă libertate, identitate românească si PNL este în primul rând o formațiune Națională care în toată istoria sa a mizat pe o Românie puternică, o națiune care să joace un rol activ și dinamic în Europa!

Îi doresc lui Florin Cîțu mult succes la conducerea Guvernului și îl rog să nu uite un lucru fundamental: România are nevoie de politici Național-Liberale autentice iar nu de povești motivaționale franțuzite din ciclul „centru-dreapta modern”!”