În curând, vor începe lucrările de extindere a DN71 Bâldana-Târgovişte

DN71 Bâldana-Târgovişte. Preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, și premierul României, Marcel Ciolacu, s-au deplasat, luni, pe șantierul lucrărilor de extindere la patru benzi a DN7 Bâldana – Titu. Proiectul de modernizare a celor 21,4 km ai drumului național a fost posibil datorită sprijinului decisiv al Guvernului Ciolacu, și al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Marcel Ciolacu
SURSA FOTO: Facebook, Marcel Ciolacu
Sorin Grindeanu
SURSA FOTO: Facebook, Sorin Grindeanu

Investiția a fost așteptată din anul 2007 de întreg județul. Se ridică la aproximativ 242 de milioane de lei. Ea prevede construirea a patru poduri noi, reabilitarea altor trei și amenajarea de parcări de scurtă durată pe ambele părți.

Cu susținerea Guvernului Ciolacu, în perioada următoare, vor începe și lucrările de extindere la patru benzi a celor 44 de km ai drumului național DN71 Bâldana-Târgoviște, cu o valoare a proiectului de un miliard de lei. El și premierul României au semnat un contract de proiectare și execuție pentru modernizarea celor 58,8 km ai drumului național DN71, care leagă Târgoviștea de Sinaia. Modernizarea celor peste 124 km de drumuri naționale care străbat județul Dâmbovița se ridică la aproximativ 535 de milioane de euro. Impactul economic va fi unul major.

Anunțul său a fost făcut, luni, prin intermediul contului său de Facebook.

S-a semnat contractul pentru Lotul II din A8 – Autostrada Unirii

Recent, a fost publicată în SEAP documentația de atribuire a contractului de proiectare și execuție aferent celui de-al doilea lot din Secțiunea Montană II: Miercurea Nirajului – Lechin a Autostrăzii Unirii A8, respectiv Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Lechin). Autostrada va include 7 tuneluri și 46 poduri, pasaje și viaducte. Cel mai lung viaduct va avea o lungime de 428 metri.

Valoarea estimată a contractului semnat este de 3,8 miliarde lei, fără TVA. Sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, din cadrul Programului Transport 2021 – 2027. Durata contractului va fi de 48 luni. 12 luni vor fi acordate pentru etapa de proiectare și 36 luni vor fi acordate pentru etapa de execuție. Termenul de depunere al ofertelor pentru acest prim lot este 22.05.2024. Traseul autostrăzii aferent acestei secțiuni se desfășoară pe raza județelor Mureș, Harghita și Neamț.