Premierul României, despre gluma cu moldovenii care i-a atras multe critici: Glumele ne-au ţinut vii în comunism

Marcel Ciolacu comentează din nou pe seama declaraţiilor făcute tot de el, în urmă cu câteva zile, după care a primit extrem de multe critici.

Este vorba despre momentul în care, aflat la Timişoara, a spus că nu este moldovean şi nu vrea să fie jignit pe această temă.

Duminică, 12 mai, şeful Guvernului a recunoscut că ”după o zi încărcată la Timişoara, a făcut o lume nefericită”.

Marcel Ciolacu spune că ar prefera să rămână cu o glumă nefericită în istoria Moldovei, în acelaşi timp să fie primul Guvern care a adus cele mai mari investiţii din istoria post-decembristă a României.

Ciolacu a mai precizat că glumele i-au ţinut vii pe români în perioada comunismului.

„Cum spunea tata, noi suntem trei fraţi. Spunea, voi sunteţi Molotov, eu sunt oltean, mama ta e moldoveancă. Am crescut pe aerodromuri şi la Ianca şi la Bobcu, şi la Buzău, fraţii mei sunt născuţi la Focşani.

Şi eu am crescut în comunism, ca şi dvs. Ştiţi ce ne-a ţinut vii? Acele glume pe care le făceam şi acele bancuri”, a declarat Marcel Ciolacu, invitat duminică seară la Antena 3.

Marcel Ciolacu
SURSA FOTO: Inquam Photos, Saul Pop

Marcel Ciolacu: Sunt tot felul de glume locale, poate din funcţia de premier nu trebuia să o fac

Cât despre declaraţia cum că nu ar fi moldovean, el spune că totul s-a întâmplat după o zi lungă şi obositoare.

„După o zi încărcată la Timişoara, am făcut o glumă nefericită”, a explicat Ciolacu.

Prim-ministrul şi-a cerut scuze şi spune că este şi el, totuşi, doar un om. În schimb, ar vrea ca lumea să se concentreze pe investiţiile enorme de care beneficiază acum Moldova.

„Sunt tot felul de glume locale, cum sunt între Brăila şi Galaţi, am văzut şi comentariile la TV, poate din funcţia de premier nu trebuia să fac această glumă.

Iertaţi-mă, sunt uman, eu cred în schimb că sunt prim-ministrul Guvernului României, Guvern care a alocat pentru Moldova cei mai mulţi bani din istoria post-decembristă pentru dezvoltare. Este regiunea care primeşte cei mai mulţi bani.

A fost cea mai mare greşeală făcută timp de 30 de ani, pentru că românii au plecat din Suceava, din zonele cele mai sărace”, a completat premierul.

Marcel Ciolacu spune că preferă să rămână cu o glumă nefericită în istoria Moldovei, însă şi, alături de colegii săi, să rămână ca primul guvern care a adus cele mai mari investiţii din istoria post-decembristă a României

„Prefer să rămân cu o glumă nefericită în istoria Moldovei, dar de asemenea prefer să rămân alături de Alexandru Rafila, de Sorin Grindeanu, de doamna Deca, primul Guvern care a adus cele mai mari investiţii din istoria post-decembristă a României”, a mai spus Ciolacu.