Cristian Pîrvulescu a susținut, într-un interviu acordat pentru Libertatea, că liderii PSD nu se vor întoarce la Dragnea pentru că nu are nimic să le ofere. El a arătat că Liviu Dragnea și-a construit migălos rețele.

“E un fost membru al PD, fost coleg de școală și liceu al lui Adriean Videanu, care l-a preluat din lumea afacerilor la începutul anilor 90-95 tocmai datorită capacității sale organizatorice. L-a promovat la șefia organizației Teleorman, a fost promovat prefect, apoi președinte CJ, apoi face mișcarea către PSD când Traian Băsescu ajunge președinte al PD. În PSD e un personaj marginal, până și Grupul de la Cluj îl susține pe Geoană. Or, una din rețelele care l-au susținut pe Geoană a fost rețeaua lui Dragnea, care a construit prin liderii locali o rețea puternică, ce a preluat controlul partidului în jurul anului 2008-2009. A tolerat președinții partidului, pe care a încercat să-i influențeze, Geoană, Ponta”, a arătat Cristian Pîrvulescu.

Polotologul a explicat că pesediștii sunt pragmatici, nu se vor întoarce, pentru că Dragnea nu are nimic să le ofere.

“El ar trebui să reia o bătălie în interiorul partidului și va fi foarte greu și nu sunt convins că organizația Teleorman va fi încântată să-l revadă. Nu cred că Dragnea este problema PSD, ci avem aceeași problemă ca și a PNL, că va avea nevoie de un candidat pentru prezidențiale, Există mai mulți candidați, nu sunt foarte diferiți de cei ai PNL. PSD e liniștit, pentru că se gândește că poate câștiga toate alegerile în 2024”, a arătat Cristian Pîrvulescu.

Care sunt candidații PSD la Președinție

El a spus că există doi candidați pe buzele tuturor: Gabriela Firea și Vasile Dîncu sau, eventual, Ioan Aurel Pop, președintele Academiei.

În ceea ce privește pe Ciolacu, cunoscutul politolog crede că acesta înțelege că există un risc și nu pare interesat.

“Cred că se gândește, mai degrabă, la adevărata funcție de putere în România, cea de premier. Dincolo de relațiile bune dintre domnul Ciolacu și doamna Firea, cred că o candidatură venită din societatea civilă, din afara partidului, susținută de PSD, ar avea foarte multe șanse să schimbe după două decenii și jumătate, soarta PSD. Pentru că PSD nu a mai câștigat alegerile prezidențiale din 2000, de la finala Ion Iliescu-Corneliu Vadim Tudor. Cred că PSD reflectează la o asemenea situație, pentru că există riscul ca alegerile prezidențiale să fie comasate cu cele parlamentare și locale. Dacă europenele vor fi în mai, atunci ai nevoie de un candidat care să atragă cât mai multe voturi, iar PSD poate câștiga TOT. De asta e atât de liniștit. Toate alegerile din 2024”, a conchis Pîrvulescu.