Într-o postare pe pagina de Facebook, social democrații susțin că istoria austerităţii se repetă, iar guvernarea Cîţu – Iohannis este identică cu guvernarea pedelistă Boc – Băsescu.

PSD mai subliniază faptul că toate politicile promovate de cele trei formațiuni politice aflate la Guvernare sunt un atac la asupra bugetarilor, iar reformarea sistemului de pensii este o altă lovitură pentru oamenii de rând.

”Politicile promovate de PNL, USR şi UDMR sunt exact aceleaşi de acum 11 ani: atac asupra bugetarilor, divizarea societăţii, banii publici folosiţi pentru «investiţii» în conturile firmelor de casă şi eterna «reformare»a sistemului de pensii pentru a-l face «sustenabil» Cîţu a copiat de la Boc inclusiv sloganul: «Nu sunt bani»”, a transmis, luni, PSD.

În același timp, social-democraţii afirmă că ”Guvernul Cîţu trebuie să plece înainte de a întoarce România cu 10 ani în trecut”. Aceștia susțin că este nevoi de un Guvern care să vină cu soluții și care să aducă prosperitate, nicidecum austeritate.

”E nevoie de un guvern care să aibă soluţii, nu scuze, care să aducă prosperitate, nu austeritate”, au mai tranmis social-democraţii, înr-un mesaj intitulat ”Guvernarea Cîţu – Iohannis, identică cu guvernarea pedelistă Boc – Băsescu”.

PSD-ul depune moțiune de cenzură

Amintim faptul că, în cursul săptămânii trecute, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat pe data de 14 iunie va fi depusă o moţiune de cenzură. Acesta susținea că moțiune va fi depusă ca urmare a „eșecului privind Planul Național de Redresare și Reziliență.

Mai exact, Ciolacu susține că nu se știe absolut nimic despre PNRR, programul nefiind prezentat în plenul Parlamentului așa cum și-ar fi dorit social democrații.

„Astăzi nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul Național de Redresare și Reziliență. Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur. Pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca motiv principal eșecul Guvernului în privința Planului Național de Redresare și Reziliență”, a anunțat Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului, la finalul ședinței în care premierul a venit să prezinte PNRR.