Liviu Dragnea a fost ținut în pușcărie de cei mai mari adversari ai săi. Fostul președinte al PSD a ajuns la mila dușmanilor săi.

Este vorba despre magistrați care au protestat vehement împotriva legilor Justiției susținute de guvernele social-democrate controlate de Dragnea.

Liviu Dragnea a fost ținut în pușcărie de cei mai mari adversari ai săi. Doi judecători #rezist

Lumea Justitiei prezinta noi dezvaluiri despre membrii completului de judecata de la Tribunalul Bucuresti care a solutionat cererea de liberare conditionata formulata de fostul presedinte PSD Liviu Dragnea.

O cerere care, asa cum se stie, a fost respinsa joi, 27 mai 2021, de judecatorii Ciprian Purice si Claudiu Corobana de la Tribunalul Bucuresti, desi Penitenciarul Rahova a stabilit ca ex-liderul PSD indeplineste toate conditiile pentru a fi eliberat

Astfel, judecatorul TMB Ciprian Purice a blocat eliberarea lui Liviu Dragnea, dupa ce in 2017 semnase o scrisoare de infierare a Legilor Justitiei propuse de PSD.

Purice s-a alaturat asociatiei #rezist FJR, intr-un demers considerat de multi juristi drept o razvratire, intrucat potrivit Constitutiei magistratii se supun legii si nu pot participa in procesul legislativ.

Colegul de complet al lui Purice, Claudiu Corobana, a facut sesizare impotriva lui Dragnea, apoi l-a judecat.

Memoriul Forumului Judecătorilor din România

Mai exact, Ciprian Purice si-a pus semnatura pe memoriul Forumului Judecatorilor din Romania care, in octombrie 2017, cerea retragerea Legilor Justitiei propuse de partidul de guvernamant de la acea vreme, PSD, condus la acel moment chiar de Liviu Dragnea.

Concret, judecatorul Ciprian Purice, care in respectiva perioada activa la Judecatoria Slobozia, se regaseste la pozitia 1881 pe lista semnatarilor memoriului FJR.

Practic, judecatorul Ciprian Purice s-a numarat printre magistratii care in 2017 au infierat politicile din domeniul Justitiei ale PSD, partid condus de Liviu Dragnea, dupa care, in 2021, a judecat si respins cererea lui Liviu Dragnea de liberare conditionata.

Memoriul a fost publicat pe site-ul Asociatiei Forumul Judecatorilor din Romania (fjr.ro), unde se facea precizarea ca lista semnatarilor este prezentata pe site-ul juridice.ro.

Trebuie precizat faptul că luju.ro a dezvaluit deja cum și judecatorul Claudiu Corobana si-a insusit o reclamatie facuta fata de Liviu Dragnea si alti lideri la CSM de o asociatie a magistratilor #rezist, facand sesizare in nume propriu impotriva fostului lider social-democrat.

Sursă foto: Dreamstime.