Președintele Donald Trump a fost mai bolnav în octombrie decât s-a recunoscut public la acea vreme. Se pare că din cauza COVID-19, nivelul de oxigen din sânge ajunsese la un moment dat foarte scăzut. Acest lucru a fost accentuat și de o problemă pulmonară asociată cu pneumonia cauzată de coronavirus, transmit mai multe persoane din apropierea fostului președinte, citate de New York Times.

Prognosticul său a devenit atât de îngrijorător înainte de a fi dus la Centrul Medical Militar Național Walter Reed, încât oficialii credeau că va trebui să fie pus pe un ventilator.

Donald Trump a fost convins cu greu în privința internării

Acesta a fost cu greu convins de consilierii săi să părăsească Casa Albă pentru a fi internat. Singurul mod în care aceștia au reușit să-l convingă a fost acela de a-i explica că este mai bine să plece la spital pe picioarele lui decât să aștepte și să riște să ajungă în situația în care agenții serviciilor secrete îl vor căra afară din Casa Albă, spre spital.

Numai nivelul de oxigen din sânge al lui Trump a fost un motiv de îngrijorare extremă, acesta coborând la 80 de unități, potrivit persoanelor familiare cu starea sa de la acea vreme. Boala este considerată severă atunci când nivelul de oxigen din sânge scade la 90 de unități.

La 74 de ani și supraponderal, era expus riscului unei boli severe și i s-a prescris un tratament experimental agresiv. În urma acestui tratament, el a părăsit spitalul după trei zile. La un moment dat, cât timp a fost spitalizat, a organizat o scurtă plimbare în vehiculul său blindat pentru a face cu mâna la mulțimea de susținători din afara clădirii.

Există în continuare întrebări fără răspuns clar. Mai exact, dacă Donald Trump era deja bolnav de COVID-19 când a participat la o dezbatere prezidențială din 29 septembrie, cu doar două zile înainte de anunțul public că a fost diagnosticat cu boala și cu trei zile înainte de deteriorarea sănătății sale.