Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, în vârstă de 67 de ani, a anunţat că a fost depistat pozitiv cu COVID-19, prezentând simptome uşoare, şi că rămâne optimist, transmite AFP, citat de Agerpres.

„Regret să vă informez că am fost contaminat cu COVID-19. Simptomele sunt uşoare, dar mă aflu deja sub tratament medical”, a anunţat preşedintele duminică, pe contul său oficial de Facebook.

Lopez Obrador, care şi-a menţinut majoritatea activităţilor în timpul pandemiei, a desemnat-o pe Olga Sanchez, secretarul Internelor, pentru a-i ţine locul la conferinţa de presă cotidiană de luni până vineri, la ora locală 07:00 (13:00 GMT).

„Voi fi atent la treburile publice de la Palatul naţional. Spre exemplu, mâine (luni) voi avea o discuţie telefonică cu preşedintele (rus) Vladimir Putin”, a precizat Lopez Obrador.

Președintele mexican nu folosește masca în locurile publice

presedintele MexiculuiLiderul mexican de stânga a avut trei acţiuni publice la sfârşitul săptămânii trecute, ultima dintre ele vineri dimineaţă în statul San Luis Potosi (nord).

„AMLO”, cum mai este cunoscut Lopez Obrador, suferă de hipertensiune şi a avut în trecut probleme cardiace pentru care a fost tratat într-un spital privat în 2013.

Înaintea lui, şi alţi şefi de stat sau de guvern s-au îmbolnăvit de COVID-19, precum prim-ministrul britanic Boris Johnson, preşedinţii brazilian Jair Bolsonaro, american Donald Trump şi francez Emmanuel Macron.

Andres Manuel Lopez Obrador nu foloseşte masca în locurile publice. El a fost văzut purtând acest mijloc de protecţie doar atunci când călătoreşte cu avionul.

Număr record de decese și infectări cu COVID-19 în Mexic săptămâna trecută

Mexicul, a patra cea mai îndoliată ţară din lume din cauza pandemiei de COVID-19, a înregistrat joia trecută un număr record de decese şi infectări cu noul coronavirus, potrivit autorităţilor sanitare, după cum relatează vineri AFP şi Reuters.

Numărul de noi infectări înregistrate de miercuri până joi a fost de 22.339, totalul ajungând la peste 1,711 milioane de la începutul crizei sanitare.

Cele mai populate zone, precum capitala Ciudad de Mexico, unde trăiesc 23 de milioane de persoane, sunt cele mai afectate.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea