Donald Trump primește o lovitură dură. Procuratura din New York anchetează tranzacţiile financiare având legătură cu mai multe clădiri din Manhattan. Acestea aparţin fostului preşedinte republican, transmite EFE. Sunt citate informaţii publicate sâmbătă în presa americană, conform Agerpres.

Potrivit declaraţiilor făcute pentru Wall Street Journal de surse care au dorit să rămână anonime, Procuratura din Manhattan examinează împrumuturile solicitate de Trump. E vorba de banii pentru “clădirea sa emblemă”, Trump Tower. Acesta este situată pe Fifth Avenue,. În vizor mai este și un zgârie-nori în stil artdeco din districtul financiar din New York, Trump International Hotel and Tower. El este situat în Columbus Circle. Sunt investigați și banii pentru Trump Plaza, o clădire de apartamente de lux amplasată în Upper East Side.

Toate împrumuturile care sunt analizate au fost acordate de sucursale ale Ladder Capital Corp. Acesta este un fond de investiţii imobiliare cu sediul la New York. Din 2012, acesta i-a împrumutat lui Donald Trump peste 280 de milioane de dolari pentru aceste patru clădiri, potrivit ziarului american.

Donald Trump, lovitură de proporții

Anchetarea imobilelor lui Trump se produce într-un moment cheie. Procuratura din Manhattan este implicată într-o bătălie judiciară pe tema declaraţiilor fiscale ale lui Trump. Tribunalul Suprem din SUA a decis în iulie 2020 că firma contabilă a lui Trump trebuia să predea documentele solicitate. Magnatul new-yorkez a făcut recurs în două rânduri. Deocamdată, tribunalul nu a anunţat dacă va admite sau nu apelul. În aceste condiții, solicitarea Procuraturii din Manhattan a rămas în coadă de peşte.

Între timp, Trump a declarat că ancheta privind activităţile sale financiare este “o vânătoare de vrăjitoare”. Avocaţii fostului preşedinte au descris-o drept “o excursie de pescuit”.

În afara bunurilor sale imobiliare din Manhattan, procurorii anchetează şi imensa proprietate din Seven Springs. Este situată în comitatul new-yorkez Westchester. Potrivit Wall Street Journal,  Trump a cumpărat-o în 1995 cu suma de 7,5 milioane de dolari. Despre ea a declarat în 2012, pe când încerca să o transforme într-un cartier rezidenţial de lux, că valora aproape 300 de milioane de dolari.

Evaluarea proprietăţii din Seven Springs de către Trump a mai făcut obiectul unei anchete de fraudă.