Donald Trump se vede pus în faţa celei de-a doua investigaţii penale împotriva sa. Totul are legătură cu încercările sale de a răsturna rezultatul alegerilor prezidenţiale, în urma cărora Trump şi-a pierdut fotoliul de la Casa Albă în favoarea lui Joe Biden.

Investigaţie penală pornită în cel mai mare comitat al statului Georgia

Investigaţia penală împotriva fostului preşedinte a fost pornită de către procurorii din comitatul Fulton, statul Georgia. Totul are legătură cu tentativele lui Donald Trump de a inversa rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020, potrivit unei scrisori văzută miercuri de Reuters.

Procurorul districtual al comitatului Fulton, Fani Willis, a trimis o scrisoare prin care cere oficialilor guvernamentali ai statului Georgia să păstreze documente. Acestea se referă inclusiv la cele legate de discuţia telefonică dintre Donald Trump şi secretarul de stat republican al Georgiei, Brad Raffensperger, în care Trump l-a presat să ”găsească” mai multe voturi.

„Toate documentele care ar putea avea legătură cu administrarea alegerilor generale din 2020 trebuie păstrate”

În scrisoarea datată 10 februarie, Fani Willis afirmă: „Această problemă are o prioritate ridicată şi am încredere că, în calitate de membri ai ofiţerilor care aplică legea, care au jurat să respecte Constituţiile Statelor Unite şi Georgiei, achiziţia noastră de informaţii şi de dovezi despre posibile ilegalităţi, prin interviuri, documente, înregistrări video şi date electronice veţi fi cooperanţi.”

„Această scrisoare este o notificare că toate documentele care ar putea avea legătură cu administrarea alegerilor generale din 2020 trebuie păstrate, cu grijă deosebită în cazul celor care ar putea constitui dovezi ale unor încercări de influenţare a acţiunilor unor persoane care au gestionat alegerile”, se mai arată în scrisoarea citată.

Donald Trump, vizat şi de alte anchete

Reprezentanţii biroului procurorului comitatului şi cei ai lui Trump nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Luni, biroul secretarului de stat Raffensperger a deschis propria sa anchetă privind apelul telefonic al lui Trump, în care acesta l-a presat să inverseze victoria democratului Joe Biden în alegerile din 3 noiembrie, pe baza afirmaţiei nefondate că fraudă electorală, afirmând că orice efort legal viitor va depinde de procurorul general al statului.

Procurorii din New York au început şi ei investigaţii penale şi civile referitoare la afacerile lui Trump.