Ieșire categorică a președintelui în exercițiu al Americii, Donald Trump. Acesta a venit cu un verdict categoric în cadrul summitului G20.

Donald Trump dinamitează America!

Preşedintele american în exerciţiu, Donald Trump, a criticat duminică Acordul de la Paris privind schimbările climatice, din care el a retras unilateral Statele Unite, susţinând că această înţelegere internaţională a avut doar consecinţe negative pentru economia americană, relatează DPA.

”Acordul de la Paris nu a fost menit să salveze mediul. El a fost creat pentru a ucide economia americană”, a spus Trump în mesajul video transmis participanţilor la summitul G20 organizat de Arabia Saudită în sistem de videoconferinţă, conform Agerpres.

Liderul american a susţinut constant că puteri economice globale precum SUA şi China nu au nevoie de un acord internaţional pentru a combate poluarea aerului şi a surselor de apă.

Nu este singura decizie radicală a lui Donald Trump. Participarea Statelor Unite la tratatul “Cer Deschis” s-a încheiat oficial duminică, 22 noiembrie, astfel că acordul rămâne cu 34 de state membre.

Preşedintele Donald Trump anunţase încă de acum şase luni că se va retrage din acordul menit să “evite surprizele în mod cooperativ”, prin permiterea survolurilor în scop de observare a forţelor armate ale altor ţări.

La tratatul negociat în 1992 participau iniţial 35 de ţări, inclusiv Statele Unite ale Americii şi Rusia, care puteau efectua zboruri de recunoaştere cu preaviz scurt, folosind avioane neînarmate, deasupra teritoriilor celorlalţi participanţi.