Dezvăluirea momentului despre Donald Trump. Cotidianul The Guardian a obținut un exemplar al cărții scrise de fostul şef de cabinet al acestuia, Mark Meadows. Se pare că fostul preşedinte republican Donald Trump a fost testat pozitiv covid-19, iar apoi negativ, cu trei zile înaintea dezbaterii sale cu Joe Biden la 29 septembrie 2020, arată sursa citată.

Mai exact, în cartea care urmează să apară săptămâna viitoare, Meadows scrie că ”nimic nu avea să-l împiedice pe Trump” să dezbată cu adversarul său democrat în alegerile prezidenţiale din 2020. Totodată, ultimul şef de cabinet al fostului preşedinte dă asigurări că Donald Trump prezenta, la momentul acestui test covid-19 pozitiv, realizat la 26 septembrie 2020, semne de oboseală şi simptome ale unei ”răceli uşoare”.

În același timp, autorul mai scrie că el a fost cel care l-a avertizat pe Donald Trump cu privire la testul său pozitiv pe când milirdarul se afla la bordul Air Force One, în drum către un miting de campanie. În acest context, a fost nevoie doar de câteva ore pentru ca testul să iasă negativ.

Meadows scrie că după primul test covid-19, realizat cu un ”model vechi”, un al doilea test a fost efectuat cu un sistem mai recent şi considerat ”mult mai precis” – modelul ”Binax”. Rezultatul a fost, de acea dată, negativ.

Donald Trump, infectat cu COVID în timpul dezbaterii?

În ciuda celor două teste, fostul şef de cabinet scrie în cartea sa că Donald Trump, la acea vreme în vârstă de 74 de ani, i s-a părut mai obosit decât de obicei înaintea dezbaterii cu Joe Biden, în vârstă de 77 de ani atunci. Totodată, miliardarul a sosit prea târziu pentru a face un test la faţa locului, potrivit jurnalistului care a moderat dezbaterea celor doi candidaţi la preşedinţie.

De menționat este faptul că niciuna dintre toate aceste informaţii nu au fost făcută publică. Ulteror, la data de 2 octombrie 2020, după dezbatere, că Donald Trump a fost testat pozitiv covid-19, cu puţin înainte să fie internat la Spitalul Walter Reed, timp de trei nopţi.

Amintim faptul că Mark Meadows este primul dintre apropiaţii fostului preşedinte care a acceptat să colaboreze cu Comisia paramentară care anchetează asaltul de la Capitoliu, la 6 ianuarie 2021, al unei mulţimi de susţinători ai lui Trump.

Pe de altă parte, Donald Trump are o cu totul altă variantă. Miliardarul republican a denunțat miercuri, într-un comunicat lapidar, o informaţie falsă. El a precizat că în niciun caz nu avea covid în timpul dezbaterii sau înainte de ea.

”Povestea potrivit căreia aveam covid înainte sau în timpul primei dezbateri este o ştire falsă. În realitate, un test a arătat că nu aveam covid înaintea dezbaterii”, subliniază el.