Contractul de închiriere al Trump International Hotel se vinde cu 375 de milioane de dolari. Urmează să devină un hotel Waldorf Astoria

The Wall Street Journal notează că Trump International Hotel urmează să fie gestionat de grupul hotelier Hilton prin filiala Waldorf Astoria. Hotelul Trump International urmează să poarte numele de Waldorf Astoria.

CGI Merchant Group a refuzat să comenteze informațiile, în timp ce Trump Organization și grupul Hilton nu au răspuns atunci când au fost contactate de către jurnaliștii de la The Wall Street Journal.

Clădirea în care se află hotelul nu aparține Trump Organization, ci Guvernului american, care a închiriat-o începând din 2013 grupului imobiliar al lui Donald Trump. Contractul de închiriere are o perioadă de 60 de ani și prevede o clauză prin care perioada poate fi prelungită cu încă 40 de ani.

Pierderi uriașe

Trump Organization informa că a investit 200 de milioane de dolari în renovarea clădirii protejate, care a fost inițial sediul central al Poștei din Washington.

Comisia de Supervizare din cadrul Camerei Reprezentanților a publicat un raport prin care informează că societatea Trump Old Post Office LLC, înființată pentru gestionarea hotelului, a înregistrat pierderi de peste 71 de milioane de dolari de la inaugurarea hotelului, în 2016, și până la finalul lunii august 2020.

Loc de rendez-vous pentru republicani

Cât timp Donald Trump a fost președintele Statelor Unite ale Americii, Trump International Hotel a devenit un loc de întâlnire pentru aleșii republicani, donatori și lobbiști.

Multe personalități politice din Statele Unite ale Americii și-au exprimat indignarea cu privire la faptul că în acest hotel au fost cazați mai mulți demnitari străini veniți în vizită la Washington. În acea perioadă, aceste personalități îl acuzau pe Trump de conflict de interese, având în vedere că pe perioada mandatului, Donald Trump nu a renunțat să fie acționar la hotel.

Comisia de Supervizare încă lucrează la ancheta cu privire la acest aspect.