Donald Trump negociază vânzarea unui hotel important! Cât cere pe acesta

The Wall Street Journal notează că fostul președinte american Donald Trump este în negocieri avansate cu firma de investiții CGI Merchant Group. Fostul locatar de la Casa Albă negociază vânzarea hotelului său de lux din Washington, D.C. Tranzacția nu este deloc una ieftină, valoarea hotelului fiind de peste 370 de milioane de dolari.

Sursa anterior citată mai notează că CGI Merchant Group negociază preluarea contractului de închiriere pentru The Trump International Hotel Washington, D.C. Hotelul este amplasat în fostul sediu al Poștei americane și se află la mică distanță de Casa Albă și Capitoliu.

Clădirea este deţinută de Guvernul federal american dar contractul de închiriere se întinde pe o durată de aproximativ 100 de ani.

Valoarea tranzacției, dublul investiției lui Trump

Surse apropiate acestui dosar au mai spus pentru The Wall Street Journal că valoarea tranzacției ar putea să urce la aproape 400 de milioane de dolari, aproape dublul sumei pe care Trump Organization a folosit-o pentru a transforma fosta clădire guvernamentală într-un hotel de lux.

În 2012, familia Trump a reușit să întreacă nume mari din istoria hotelieră, precum Marriott International Inc. şi Hilton.

De la deschiderea sa, hotelul a fost un fel de punct de întâlnire pentru Partidul Republican, atrăgând fani, lobby-işti, parlamentari şi alte persoane cu legături de afaceri cu administrația Trump.

Pierderi de zeci de milioane de dolari

După ce Donald Trump a fost învins în scrutinul prezidențial din noiembrie 2020 de către Joe Biden, gradul de frecventare al hotelului a scăzut. O comisie parlamentară a venit cu un raport care arată că hotelul a suferit pierderi de peste 70 de milioane de dolari de la data inaugurării și până la finalul anului 2020. Trump Organization contestă aceste cifre.

În plus, comisia parlamentară a adus în prim plan sumele plătite hotelului de o serie de guverne străine în perioada preşedinţiei Trump, ceea ce ar putea genera acuzaţii de conflict de interese.