Doliu uriaș! Un important om de afaceri a murit. Legătura pe care o avea cu România

Mai precis, este vorba despre Stephen D. Bechtel Jr., care a extins la nivel global compania de construcţii a familiei sale din funcţia de CEO între 1960 şi 1990. The Wall Street Journal preciează că acesta a murit la vârsta de 95 de ani.

El a fost de profesie inginer dar s-a ocupat și de afacerea familiei. Amintim că Stephen D. Bechtel Jr. a fost nepotul fondatorului companiei Bechtel. El s-a ocupat de proiectele companiei privind oraşul industrial Jubail şi aeroportul internaţional King Khalid din Arabia Saudită, sistemul de tranzit rapid din San Francisco, platformele petroliere din Marea Nordului şi fabricile de gaze naturale lichefiate din Algeria, Emiratele Arabe Unite şi Indonezia.

Mai mult decât atât, în anul 1990 acesta a fost chemat să rezolve problemele de construcţie privind Canalul Mânecii dintre Marea Britanie şi Franţa.

El a avut legătură și cu România, atunci când proiectul autostrăzii Timișoara a fost demarat. La acea vreme, Guvernul României a semnat un contract cu Bechtel care, ulterior, a fost reziliat de către statul român.

Au existat și controverse

The Wall Street Journal amintește că Departamentul Justiţiei din Statele Unite a afirmat, în 1976, că Bechtel a susţinut boicotul Arabiei Saudite asupra Israelului. Ulterior, disputa a fost rezolvată însă Bechtel nu a recunoscut și nici nu a negat vinovăția. Pe lângă asta, Bechtel a fost aspru criticat pentru proiectele din Irak din timpul regimului Saddam Hussein.