Jackie Stallone, mama starului hollywoodian Sylvester Stallone, vedetă de televiziune şi renumit astrolog, a murit luni la vârsta de 98 de ani, informează BBC, conform Agerpres.

Jackie, o femeie excentrică şi cu o personalitate puternică, care s-a remarcat în calitate de astrolog şi de promotor al circuitului feminin de wrestling, „a murit în somn, aşa cum îşi dorea”, a dezvăluit cel mai mic dintre fiii ei, cântăreţul Frank Stallone, într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare.

„Era greu să nu o placi, a fost o persoană foarte excentrică şi flamboaiantă. Mintea ei a rămas ascuţită ca un brici până în ziua morţii sale”, a adăugat el.

Jackie, al cărei nume real era Jacqueline Frances Labofish, s-a născut pe 29 noiembrie 1921 şi a fugit din locuinţa sa din Washington la vârsta de 15 ani pentru a se alătura unei trupe de circ.

„Tatăl meu, care era un avocat bogat, voia ca eu să studiez dreptul, dar eu voiam să fiu pe scenă”, dezvăluia ea într-un interviu acordat pentru The Times în 2005.

Jackie a lucrat ca trapezistă timp de doi ani înainte de a deveni cântăreaţă de cor în spectacole jucate pe Broadway.

S-a căsătorit cu primul ei soţ, Frank Stallone Sr., frizer şi ocazional actor, în 1945. Au rămas împreună timp de 12 ani şi au avut doi fii: actorul Sylvester Stallone şi muzicianul Frank Stallone.

Jackie a avut şi o fiică, Toni D’Alto, născută în timpul celui de-al doilea mariaj al ei, cu Anthony Filiti. Toni D’Alto a murit de cancer în 2012 la vârsta de 48 de ani.

A fost promotoare a wrestlingul feminin

Susţinătoare îndelungată a fitnessului feminin, Jackie a deschis o sală de sport dedicată exclusiv femeilor în anii 1950, denumită Barbarella’s, şi a prezentat apoi exerciţii de fitness într-o emisiune TV difuzată de un post local din Washington.

În anii 1980, a apărut şi a promovat programul de wrestling GLOW (Gorgeous Ladies of Wrestling), care a ajutat wrestlingul feminin să fie difuzat de posturile majore de televiziune. Originile acelei organizaţii au fost descrise recent într-un serial produs de Netflix, „Glow”, în care rolurile principale sunt jucate de Alison Brie şi Betty Gilpin.

În timp ce fiul ei Sylvester a devenit celebru la Hollywood graţie unor filme precum cele din francizele „Rambo” şi „Rocky”, Jackie Stallone a rămas pentru o vreme relativ departe de luminile reflectoarelor, devenind însă cele din urmă o celebritate la rândul ei în anii 1990 datorită pasiunii sale de-o viaţă pentru astrologie.

Invitată în emisiuni TV în calitate de astrolog şi medium

În 1989, a publicat cartea „Star Power: An Astrological Guide to Supersuccess” şi a început să apară cu regularitate în emisiuni TV în care era invitată în calitate de astrolog şi de medium.

Şi-a lansat apoi o linie telefonică de parapsihologie şi a pretins că a inventat termenul „rumpology”, care se referă la arta de a ghici viitorul unei persoane prin descifrarea liniilor şi formelor feselor sale.

S-a căsătorit cu al treilea soţ al ei, Stephen Devine, în 1998, însă cei doi au preferat să locuiască în case diferite, aflate la o distanţă de 16 kilometri pentru cea mai mare parte a căsniciei lor.

„El prefera să locuim împreună, dar eu făcusem deja acest lucru timp de 20 de ani cu primii mei doi soţi şi asta nu a funcţionat”, a explicat ea.

În 2005, Jackie Stallone a fost protagonista unui moment memorabil în versiunea britanică a emisiunii „Celebrity Big Brother”, când a pătruns în casa concurenţilor în calitate de invitat-surpriză.

Sosirea ei a reprezentat un şoc pentru fosta ei noră Brigitte Nielsen, cu care Jackie a avut o relaţie glacială.

Jackie, care a continuat să aibă un stil de viaţă activ şi după vârsta de 90 de ani, practicând ridicări de greutăţi şi exerciţii la trapez, a încercat totodată să sfideze efectele înaintării în vârstă prin intermediul mai multor operaţii estetice, despre care a spus la bătrâneţe că le regretă.

„De fapt, am făcut prea multe (operaţii estetice, n.r.). Arăt ca şi cum am gura plină de nuci… mă simt de parcă aş arăta ca o veveriţă”, declara ea într-un interviu acordat revistei Reveal în anul 2013.