Este doliu uriaș în sportul mondial. Un campion de legendă a încetat din viață. Suferea de o boală teribilă care i-a marcat ultimii ani din viață.

Doliu uriaș în sport!

Este vorba despre celebrul Francezul Jean-Baptiste Mendy, fost campion mondial la box, la categoria uşoară. Acesta a decedat la 57 de ani, din cauza unui cancer de pancreas.

„A fost foarte rapid. A aflat de boală la începutul lunii iulie, iar aceasta a evoluat rapid”, a declarat fiul fostului pugilist, Ellyson Mendy.

Jean-Baptiste Mendy a devenit campion european în 1992 şi şi-a păstrat titlul timp de şase ani. În 1996 şi 1998, Mendy a fost campion mondial la categoria uşoară, versiunile WBC şi WBA.

WBA a transmis un mesaj pe Twitter în amintirea fostului pugilist, cu un palmares de 55 de victorii, dintre care 31 înainte de limită, considerat drept „unul dintre cei mai mari boxeri din istoria ţării sale”.

Boxer reputat pentru eleganţa sa, Mendy, născut la Dakar şi crescut în regiunea pariziană, a cucerit centura WBC la categoria uşoară în 1996 în faţa americanului Lamar Murphy după o primă tentativă nereuşită în 1994 împotriva mexicanului Miguel Angel Gonzales.

Detronat anul următor de americanul Stevie Johnston, la puncte, la prima apărare a titlului, el a urcat la categoria super-uşoară, fiind din nou învins de deţinătorul titlului WBA, Khalid Rahilou, în 1998.

El a cucerit din nou centura WBA la uşoară în 1998 în faţa kîrghîzului Orzubek Nazarov şi a pierdut-o din nou în 1999 în faţa francezului Julien Lorcy. În 2000 şi-a anunţat retragerea.