Este doliu în fotbalul mondial. Un mare fotbalist a încetat din viață. Este vorba de Gerd Muller, o legenda fotbalulul german. Acesta a murit la vârsta de 75 de ani. Gerd Muller a fost diagnosticat cu Alzheimer în 2015.  În urmă cu șase ani, Bayern a anunțat că acesta suferă de demență. În noiembrie 2020, când acesta a împlinit 75 de ani, soția Uschi a afirmat că fostul fotbalist „nu prea mai mănâncă, mai mult doarme și are rare momente de luciditate”.

„Astăzi, lumea FC Bayern se oprește. Clubul și toți fanii deplâng moartea lui Gerd Muller, care a decedat duminică dimineață, la vârsta de 75 de ani”, au transmis reprezentanții clubului, citați de Goal.com.

Cine a fost „Bombardierul” Muller

Muller era supranumit „Bombardierul”. El a jucat pentru Bayern între 1964 și 1979. Cei de la FC Bayern au marcat rolul decisiv pe care Gerd Muller l-a jucat în istoria clubului. Ei au arătat că acesta a marcat sute de goluri pentru renumit club de fotbal.

A cucerit alături de bavarezi 4 titluri în Bundesliga (deţine recordul de goluri marcate în prima ligă din Germania – 365) și 3 Cupe ale Campionilor. În tricoul naționalei Germaniei, Muller a marcat 68 de goluri în 62 de partide. A fost campion mondial în 1974 și european în 1972.

“Muller a făcut istorie cu Bayern și cu echipa națională a Germaniei. A marcat 566 de goluri incredibile în 607 de meciuri pentru Bayern și încă deține recordul pentru cele mai multe goluri marcate în Bundesliga, 365, și a fost golgheter de șapte ori. El a dat 68 de goluri în 62 de meciuri pentru echipa națională”, au arătat aceștia.

La rândul său, președintele clubului a vrut să transmită un mesaj la aflarea veștii că Gerd Muller nu se mai află printre noi.

“Astăzi este o zi tristă, neagră pentru FC Bayern și fanii săi, a transmis. FC Bayern nu va mai fi clubul pe care toți îl iubim fără Gerd Muller”, a spus Herbert Hainerm, președintele lui Bayern.

(sursa foto: wikipedia)