Este tragedia momentului în lumea sportului. O jucătoare de golf de doar 13 ani a încetat din viaţă. Nimeni nu şi-ar fi putut imagina aşa ceva, mai ales că aceasta nu avea nicio problemă de sănătate.

Doliu uriaş în sport

Doliu uriaş în lumea sportului după ce Elexis Brown, una dintre marile speranţe ale golfului, a murit la doar 13 ani, în somn, în casa familiei sale din Lincolnshire. Tânăra sportivă urma să participe la Campionatul Mondial de amatori.

Totul s-a întâmplat în miezul nopţii, când părinţii lui Elexis s-au trezit şi au observat că fata lor a dezvoltat comportamentul unui somnambul. Cei de la Daily Star spun că părinţii lui Elexis s-au gândit să o pună pe tânără înapoi în pat, fără să se gândească la posibilitatea că ar putea fi vorba despre o problemă mai gravă.

La primele ore ale dimineţii, când au mers să vadă cum se simte fata lor, părinţii lui Elexis au descoperit că aceasta nu mai respiră. Au solicitat intervenţia de urgenţă a unui echipaj medical, însă la scurt timp după ce trupul tinerei a fost transportat la spital, medicii au declarat decesul acesteia.

Cauzele decesului, învăluite în mister

Vestea morţii lui Elexis a îndoliat întreaga comunitate. Tatăl lui Elexis a precizat că „antrenorii întotdeauna i-au lăudat talentul şi au spus despre ea că are un balans deosebit. Era mult prea bună pentru vârsta ei. A muncit atât de mult să ajungă unde era. Visul ei era să ajungă să joace în cele mai importante circuite din Statele Unite ale Americii”.

Anders Mankert, antrenorul lui Elexis, a spus că „sunt devastat. Golful a pierdut una dintre cele mai talentate jucătoare. Am avut privilegiul să o antrenez şi să fiu martor la ascensiunea ei. Un adevărat star”. Elexis Brown a murit cu puţin timp înainte să plece către Irlanda, unde ar fi trebuit să participe la ediţia din acest an a Campionatului Mondial de amatori.