Doliu uriaș în România. Un reputat medic a murit! Este vorba de ilustrul doctor Dan Olteanu, șeful Disciplinei de Medicină Internă din cadrul Spitalul Universitar din București. El a fost fondatorul școlii moderne de Medicină Internă și creatorul Secției de Gastroenterologie din Spitalul Universitar.

Medicul Dan Olteanu a încetat din viață la vârsta de 80 de ani. La aflarea acestei vești, aub început să curgă zeci de mesaje de condoleanțe. Societatea Română de Medicină Internă a transmis un mesaj de regret pentru pierderea renumitului medic, trecând în revistă câteva dintre reușitele medicului în carieră. Printre marile sale realziări se numără formarea noilor generații de medici.

„Pios omagiu Profesorului Doctor Dan Olteanu, acum, când Destinul său l-a mutat într-o STEA! O STEA ce nu se va stinge niciodată și va lumina mai departe, destinele atâtor generații!

Profesorul Dan Olteanu, șeful Disciplinei de Medicină Internă din cadrul Spitalul Universitar din București, a fost fondatorul școlii moderne de Medicină Internă de peste patru decenii, un mentor desăvârșit pentru generații întregi de studenți și medici, fascinați de talentul sau profesional și didactic.
A fost creatorul Secției de Gastroenterologie din Spitalul Universitar.

Cuvintele sunt prea puține și prea sărace pentru a exprima întreaga noastră recunoștiință, a medicilor pe care i-a format cu o rară competență, cu o mare răbdare și cu o totală dăruire; a sutelor de studenți cărora le-a conturat devenirea, a miilor de pacienți cărora le-a dăruit zile și ani….

Ne închinăm cu profund respect în fața personalității sale și îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i ocrotească veșnicia!

Lumină lină, Domnule Profesor!”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook a Societății Române de Medicină Internă.

Colegiul Medicilor din Municipiul București a reacționat imediat la aflarea veștii morții reputatului medic internist și gastroenterolog, creator de școală medicală și șef de clinică în Spitalul Universitar București.

„Ne vom aminti mereu erudiția, modestia și noblețea sufletească a Profesorului”, au scris reprezentanții Colegiului Medicilor din Municipiul București.