Cristian Irimie, unul dintre cei mai cunoscuți medici suceveni, a încetat din viață în această dimineață, în jurul orei 9:00, la domiciliul său. Medic specialist în obstetrică – ginecologie, acesta suferea de mai mulți ani de cancer la colon și se pare că, din primele informații, ar fi murit în urma unui infarct. Medicul Cristian Irimie avea 67 de ani.

Cristian Irimie a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, șef al Direcției de Sănătate Publică Suceava și director al Spitalului Județean. De asemenea, a fost consilier județean, iar în ultimii patru ani a făcut parte din Consiliul Local Suceava. În primăvara anului 2018, atunci când coordona Secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean Suceava, doctorul Irimie a ieșit la pensie.

Medicul este cel de-al patrulea membru al Consiliului Local Suceava decedat în acest mandat.

„Am aflat cu mare tristețe vestea dispariției sale. Am avut o colaborare foarte bună, atât atunci cât a fost la spital, în calitate de ministru secretar de stat și apoi consilier local. Știam de suferința sa, a dus boala cu demnitate, a spus să nu mai contam pe el pentru un nou mandat, că se retrage din activitate.

A fost un bun doctor, profesionist, multe din realizările de la Spitalul Județean i se datorează și lui.

În calitate de consilier local a fost foarte conștiincios și profesionist, trata cu toata seriozitatea problemele de pe ordinea de zi a Consiliului Local și era o voce ascultată. Dumnezeu să-l ierte, este o mare pierdere pentru Suceava, Consiliul Local și PNL. Dumnezeu să-l odihnească!”, a declarat primarul din Suceava, Ion Lungu, după cum transmite monitorulsv.ro.

Pe 30 septembrie, Cristian Irimie a fost prezent la ultima ședință de Consiliu Local din acest mandat, iar atunci și-a luat adio de la colegi, precizând că nu va mai face parte și din viitoarea componență a deliberativului local.