Doliu în lumea rugbyului. Massimo Cuttitta, fostul antrenor al naționalei de rugby a României a murit, la doar 54 de ani, după ce a pierdut lupta cu noul coronavirus. Fostul antrenor al naţionalei României a jucat pentru naţionala Italiei, fiind antrenor pentru echipa României în perioada 2017-2018, scrie BBC. 

De menționat este faptul că, virusul l-a ucis destul de repede. În primă fază, Massimo Cuttita a fost internat în Spitalul Albano, din Roma, după ce a luat virusul de la mama sa, Nunzia. El și s-a stins din viață la doar câteva zile după internare.

Deși medicii au depus toate eforturile posibile pentru a-l salva, nu s-a mai putut face nimic. Același lucru s-a întâmplat și cu mama antrenorului, care a murit cu trei zile înainte de Massimo.

Colaborarea sa cu echipa națională de rugby a încetat atunci când întreg staff-ul naţionalei României a fost înlocuit. În acel moment, antrenorul a renunțat la colaborarea cu jucătorii români. Relația României cu Massimo Cuttitta a fost una destul de strânsă.

Doliu în lumea sportului

Massimo Cuttita mai are doi frați, pasionați de rugby la fel ca el. De-a lungul carierei sale, antrenorul a jucat în naţionala Italiei alături de fratele său geamăn, Marcello. Aceștia s-au născut în Africa de Sud, locul unde au și început să joace pentru prima dată rugby și unde pasiunea a rămas pe primul loc în viața lor

Antrenorul obișnuia să joace rugby alături de Marcello Cuttitta, fratele său geamăn, şi de Michele Cuttitta, fratele lor mai mare. Deși frații săi practicau acest sport din plăcere, când s-a întors din Italia, Massimo Cutitta practica deja acest sport la un alt nivel.

De menționat este faptul că, pe lângă reputația care i-a rămas în România, celebrul antrenor rămâne o adevărată emblemă în lumea rugbiului la nivel mondial. El a făcut parte din generaţia care a făcut din Squadra Azzura o echipă demnă de a juca în Turneul Celor Şase Naţiuni la rugby.