Vedetele de la Hollywood poartă doliu, luna octombrie nu le aduce culori calde de toamnă, ci, dimpotrivă, negru. Un membru consacrat al trupei lui Elvis Presley a decedat. Este vorba despre artistul Ronnie Tutt.

Artistul Ronnie Tutt a fost bateristul trupei lui Elvis Presley. Acesta l-a acompaniat pe rege din anul 1969 până la decesul starului, opt ani mai târziu.

Când a avut loc tragedia?

Bateristul Ronnie Tutt și-a luat rămas bun de la lumina reflectoarelor, sâmbătă, pe 16 octombrie, la onorabila vârstă de 83 de ani. Totul a avut loc sub ochii familiei sale, în casa lui din Tenessee.

Informaţia care a șocat Hollywood-ul a fost publicată online de Elvis Presley Enterprises.

„Pe lângă faptul că a fost un baterist legendar, a fost un bun prieten pentru mulţi dintre noi aici, la Graceland”, a fost scris pe site.

Care a fost cauza decesului?

Soţia artistului, Donna, a declarat pentru TMZ că muzicianul a murit din cauze naturale. Pe lângă bătrânețea apăsătoare, acesta se lupta de multă vreme cu o boală cumplită care îi afecta inima.

Viața și cariera lui Ronnie Tutt

Celebrul basist s-a născut în Dallas, pe 12 martie 1938.

Cariera acestuia s-a întins pe mai bine de jumătate de secol. Timp de 60 de ani, el a colaborat în domeniul muzicii cu nume mari precum Billy Joel, Neil Diamond şi Jerry Garcia.

Ronnie Tutt s-a alăturat lui Elvis Presley pentru turneul „Taking Care of Business”, în anul 1969, împreună cu chitaristul James Burton şi alți grei ai muzicii din acea perioadă.

Într-un interviu acordat în anul 2016 fan clubului Elvis Presley din Australia, bateristul a recunoscut că nu a fost un mare admirator al regelui la început. După ce s-a apropiat de el, a reușit să-l cunoască mai bine în timpul unei audiţii pentru un turneu.

„Odată ce îl întâlneai şi înţelegeai farmecul pe care omul îl avea, nu puteai decât să iubeşti ceea ce făcea”, a spus el. „Am avut o relaţie minunată imediat. Ochii noştri se priveau tot timpul”.