Tragedie în România! A murit unul dintre cei mai mari profesori! Doliu uriaș

Profesorul Florea Măgureanu, unul dintre marii profesori ai Dreptului procesual civil, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de Valentina Spanu, cea care spune despre acesta că a contribuit foarte mult la cariera sa profesională și că a ajutat-o în cele mai importante clipe din viața sa.

”S-a stins din viață unul din marii profesori ai Dreptului procesual civil, prof.univ. Florea Măgureanu. Regret mult plecarea dintre noi a profesorului FLOREA MĂGUREANU, omul care a contribuit la cariera mea profesională și m-a ajutat în clipele cele mai importante ale vieții mele.  Dumnezeu să- l odihnească și îngerii să îi vegheze drumul lin către cer. Condoleanțe!”, spune aceasta.

Regretatul profesor este autorul a 25 de cursuri și monografii

Valentina Spanu mai spune că profesorul Florea Mugăreanu a fost ”licențiat al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti în 1976 şi membru a Baroului Bucureşti din anul 2000, doctor  în drept din 1997 și prodecan  al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Romano – Americane din 1995 şi în prezent; Director al cursului de master Dreptul afacerilor din cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Romano – Americane din 2003 şi în prezent”.

”Activitate de consultanța juridică din 1990 şi în prezent; Absolvent al cursului de evaluare economică şi financiară a întreprinderii – organizat de Corpul experților contabili şi contabililor autorizați din România, specializarea evaluarea economică şi financiară a întreprinderii.

Autor a 25 cursuri şi monografii de specialitate şi coautor la 6 asemenea lucrări de specialitate (Curs de Drept procesual civil în VIII ediții, Organizarea sistemului judiciar în V ediții, Drept civil. Curs pentru facultăţile cu profil economic, coautor la V ediții s.a.); A publicat 36 articole şi studii în literatura juridică de specialitate şi a prezentat peste 40 lucrări la sesiunile de comunicări ştiinţifice.

Av. Florea Măgureanu avea o experiența în domeniul juridic de 31 de ani, în principal în domeniul acordării de asistența şi consultanța juridică în domenii precum drept procesual civil, drept civil şi domenii derivate din acestea, redactarea de contracte, negocierea de tranzacții, adopții, redactarea de opinii legale în materia dreptului comercial, civil, administrativ, asistența şi reprezentare în fața instanțelor de judecată, Înaltei Curți de Casație şi Justiție, Curții Constituționale şi a Curților de Arbitraj, a organelor de executare silită. A dobândit o bogată experiență privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor juridice şi a cursurilor de specializare pentru astfel de angajați”, a scris Valentina Spanu.