Lumea filmului este în stare de șoc. O actriță legendară, idolul unei generații, ne-a părăsit. Este doliu uriaș. Teribilul anunț a fost făcut de către apropiați. Este vorba despre Barbara Windsor, una dintre cele mai populare actriţe din Marea Britanie, cunoscută pentru rolurile din serialul „EastEnders” şi seria de filme „Carry On”.

Aceasta a murit la vârsta de 83 de ani, relatează vineri Reuters. Soţul ei, Scott Mitchell, a anunţat că actriţa britanică a murit joi seara într-un centru de îngrijire din Londra.

Tragedia momentului

„Trecerea ei în nefiinţă a fost provocată de Alzheimer/demenţă şi Barbara a murit în cele din urmă în pace. Am petrecut ultimele şapte zile alături de ea”, a declarat Scott Mitchell într-un comunicat. „Nu a fost finalul pe care Barbara sau oricine altcineva care trăieşte cu această boală foarte crudă îl merită”, a mai spus el.

Barbara Windsor suferea de o boală teribilă

Windsor fusese diagnosticată cu boala în 2014 şi anul trecut ea i-a trimis premierului Boris Johnson o petiţie prin care a solicitat mai multe investiţii în tratamentul demenţei.

„Sunt întristat de aflarea veştii morţii Barbarei Windsor, care a fost mult mai mult decât un star al filmelor Carry On. Ea a militat pentru cei singuri şi vulnerabili (…) Gândurile mele se îndreaptă către Scott, familia şi prietenii ei”, a scris premierul Boris Johnson pe Twitter.

Ea s-a alăturat echipei „EastEnders” în 1994 şi a făcut o pauză de un an din motive medicale în 2003, înainte de a reveni în rolul care a făcut-o cunoscută în 2005.

Windsor a renunţat la serial în 2009, spunând că doreşte să petreacă mai mult timp cu soţul ei cu care se căsătorise în 2000.

Înainte de „EastEnders”, Windsor a fost cunoscută mai ales ca actriţă de comedie. Ea şi-a făcut debutul în film în „The Belles of St. Trinian’s” în 1954 şi a apărut în multe dintre filmele „Carry On” din anii ’60 şi ’70.

„A fost o femeie remarcabilă şi nu este o exagerare să spun că toată ţara este în doliu astăzi”, a scris actorul Matt Lucas pe Twitter.