Prințul Harry și fosta actriță Meghan Markle au anunțat în luna ianuarie că doresc să ducă o viaţă mai independentă și îndepărtată de prim-planul Casei Regale Britanice. Cei doi au împreună un băieţel de 1 an, Archie, potrivit agerpres.ro

Santa Barbara se află la aproximativ 180 de kilometri nord-vest de Los Angeles, unde s-a aflat, până recent, reşedinţa cuplului. Ducele şi ducesa de Sussex s-au mutat în noua casă din Santa Barbara în luna iulie. Prințul Harry și Meghan Markle s-au integrat într-o nouă comunitate liniştită şi speră că vecinii le vor respecta viaţa privată.

Ducii de Sussex au avut o serie de incidente cu paparazzi şi au apelat la instanţă la Los Angeles pentru a opri vânzarea spre publicaţii tabloide şi publicarea unei fotografii cu fiul lor, Archie.

O nouă lovitură pentru cei doi

În urma unei decizii luate de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, prinţul Andrew şi ducii de Sussex au fost eliminați de pe site-ul familiei regale. Prințul Harry și Markle sunt obligați să-și desfințeze fundația.

De asemenea, site-ul Windsor oferă opţiunea de a accesa doar conturile reţelelor de socializare ale reginei, ori site-urile palatului Kensington şi Clarence House, dedicate ducilor de Cambridge, prinţul William şi soţia sa Kate Middleton, şi respectiv prinţului Charles şi soţiei sale, Camila Parker-Bowles, ducesă de Cornwall.

Trebuie menționat că prinţul Andrew şi-a închis contul oficial ca duce de York în urmă cu câteva săptămâni, într-o încercare de a trece cât mai neobservat după ce a fost implicat în cazul traficantului de minore Jeffrey Epstein, un scandal care l-a obligat să se retragă din funcţiile oficiale de membru al casei regale britanice.

De asemenea, nu se ştie dacă cel de-al treilea fiu al suveranei britanice a fost sau nu prezent la nunta fiicei sale, Beatriz de York, cu omul de afaceri italian Edoardo Mapelli. Tatăl miresei nu apare în niciuna dintre fotografiile postate oficial.

În cazul prințului Harry şi al lui Markle, interdicţia de a folosi cuvântul „royal” în urmă cu câteva luni, ca parte a ieşirii lor oficiale din familia regală britanică îi va obliga să desfiinţeze fundaţia pe care au creat-o după ce au renunţat la cea pe care o împărţeau cu ducii de Cambridge şi cu care relaţiile s-au deteriorat.

Conform presei canadiene, la sfârşitul lunii iulie Harry şi Markle au depus actele pentru a desfiinţa Sussex Royal şi, deşi site-ul cu acest nume este încă deschis, nu mai este activ de când cei doi au plecat în America, în martie, pentru a-l creşte pe Archie departe de paparazzi şi de presiunea care i-a determinat să înfrunte tabloide britanice în sala de judecată.