Doliu uriaș! Un revoluționar s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani. Creațiile sale au devenit un adevărat succes la nivel global

Concret, este vorba despre Masayuki Uemura, cel care a creat consolele Nintendo și Super Nintendo. Presa internațională notează că acesta s-a stins din viață pe data de 6 decembrie, la vârsta de 78 de ani. Totuși, cauza decesului nu a fost dezvăluită.

Masayuki Uemura este considerat cel care a revoluționat lumea jocurilor video, notează engadget.com care mai scrie că acesta s-a alăturat companiei Nintendo în anul 1971, unde a fost responsabil de dezvoltarea Nintendo Entertainment System (NES) și de Super Nintendo Entertainment System (SNES).

Ambele console au devenit un adevărat succes la nivel mondial, cu vânzări combinate de 62 de milioane de unități în întreaga lume. De asemenea, cele două console create de Masayuki Uemura au revoluționat piața jocurilor video.

Datorită succesului acestor console, compania Nintendo a devenit una dintre cele mai importante companii de jocuri video din lume.

Nintendo Entertainment System (NES) a fost scos pentru prima dată pe piața din Japonia în anul 1983, fiind, de asemenea, prima consolă bazată pe cartușe Nintendo.

Aceasta le-a permis utilizatorilor să joace o gamă tot mai mare de jocuri video prin introducerea de casete.

În ceea ce privește Super Nintendo Entertainment System (SNES), această consolă a fost lansat în Japonia în anul 1990.

Cine a fost Masayuki Uemura

Presa internațională mai scrie că Masayuki Uemura s-a născut la Tokyo, Japonia, și a absolvit Facultatea de inginerie electronică a Institutului de Tehnologie din Chiba.

În anul 2004, Masayuki Uemura a început să predea la Universitatea Ritsumeikan, după ce s-a retras de la compania de jocuri video. Cu toate acestea, el a continuat să fie un advisor pentru companie.

De asemenea, Masayuki Uemura este și cel care a produs jocul Ice Climber și încă alte trei titluri.

Lumea muzicii are și ea parte de o veste tristă

Artiştii şi fanii din lumea întreagă sunt în doliu, după ce au primit vestea cutremurătoare! A încetat din viaţă confondatorul unei trupei britanice celebre și compozitor al unor melodii ce nu vor fi uitate niciodată.

Steve Bronski, cofondatorul trupei Bronski Beat, s-a stins din viață. Cântărețul a rămas viu în amintirea oamenilor prin melodiile sale, reprezentative pentru 1980, precum „Smalltown Boy” sau „Why?”.

Acesta a încetat din viaţă şi s-a retras definitiv din lumina reflectoarelor la onorabila vârstă de 61 de ani. Anunțul șocant a fost făcut joi de Jimmy Somerville, fostul cântăreţ al Bronski Beat.