Doliu în România! Fostul soț al Angelei Similea a fost răpus de COVID

Olandezul Jan Hilgen, în vârstă de 78 de ani, fusese internat de urgență cu saturația 80 și multiple comorbidități, printre care și diabet și hipertensiune, conform informațiilor transmise de gandul.ro

De asemenea, acesta a stat acasă mai bine de o săptămână de la declanșarea bolii. În cele din urmă, soția sa a chemat salvarea iar Hilgen a fost dus la Spitalul Universitar.

A suferit un stop cardiac

Potrivit sursei menționate, Jan Hilgen a suferit un stop cardiac și nu a mai putut fi resuscitat. Actuala sa soție, cu care este împreună de 30 de ani, după divorțul de Angela Similea, este carantinată și ea la domiciliu, tot cu COVID-19.

Amintim că Jan Hilgen și Angela Similea au fost căsătoriți din 1974 până în 1991. Ulterior, Angela Similea s-a recăsătorit cu Victor Surdu, iar Hilgen cu Sanda, directoare de serviciu în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică.

Bilanț COVID 24 octombrie

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat câte cazuri noi de coronavirus au apărut în ultimele 24 de ore în România. Rata de incidență se menține la cote alarmante în București și în Ilfov, cu localități în care se depășește nivelul de 20 la mie.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 24 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 11.725 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 389 decese dintre care 8 anterioare.

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este, duminică, în Bucureşti, de 16,38 de cazuri la mia de locuitori, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică.

În urmă cu o zi, rata de incidenţă a fost 16,53. Incidenţa COVID a trecut de 6 la mia de locuitori pe 29 septembrie.

Cea mai mare rată de incidenţă a COVID-19 cumulată la 14 zile în Ilfov rămâne în Tunari, unde valoarea sa se ridică duminică tot la 24,43 la mia de locuitori, iar în alte trei localităţi – Otopeni, Chiajna şi Domneşti, aceasta depăşeşte 20 la mia de locuitori, potrivit site-ului Prefecturii.