28 de ambulanțe au ajuns în București. Raed Arafat: Vor funcționa încontinuu

Sâmbătă, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunțat că au fost alocate 10 ambulanțe SMURD, cu câte două echipaje fiecare care să lucreze continuu.

În plus, au fost alocate și 18 ambulanțe  de multiple victime fiecare cu patru tărgi, care vor funcționa și ele continuu.

“Am alocat 10 ambulanţe tip B de la SMURD, cu câte două echipaje fiecare ca să lucreze continuu şi 18 ambulanţe de multiple victime fiecare cu patru tărgi, fiecare tot cu două echipaje ca să funcţioneze continuu. Asta a făcut distribuirea IGSU. Au fost aduse din ţară, asta înseamnă că în Bucureşti am adăugat 28 de ambulanţe la care s-a adăugat şi un autobuz-ambulanţă cu zece tărgi în el”, a declarat Raed Arafat.

Medicii au fost chemați din concediu

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSP) a mai spus că Serviciul de Ambulanță a chemat oamenii din concediu, în timp ce alte ambulanțe au venit de la Ministerul Apărării.

“Toate astea pe lângă ce a suplimentat Serviciul de Ambulanţă chemând oamenii din concediu şi toată astea au suplimentat maşinile din Bucureşti cu aproape 35%-40% şi pe lângă asta mai avem şi un număr semnificativ de maşini – 30 de maşini de la pompieri, care nu sunt ambulanţe, sunt maşini Duster care se deplasează cu personalul de testare.

Pompierii au adus şofer, au adus maşinile şi pleacă cu personalul de la ambulanţă şi asigură testarea. Mai mult decât atât, Ministerul Apărării a dat încă cinci ambulanţe la Serviciul de Ambulanţă pentru activitatea de testare şi Direcţia Medicală de la MAI a mai dat o ambulanţă suplimentară tot pentru activitatea de testare şi consultaţii”, a explicat şeful DSU.

Raed Arafat nu mai vrea promovarea anti-vacciniștilor

Numărul cazurilor de coronavirus este în continuă creștere, iar multe localități din România au o rată de infectare de peste 16 la mia de locuitori.

Numărul celor care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului este și el în creștere, în timp ce sistemul medical nu mai poate face față.

Pe fondul situației epidemiologice din România, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a lansat un apel la mass media, în special la televiziuni. Secretarul de stat în MAI este de părere că persoanele care promovează nevaccinarea ar trebui să li se taie microfonul atunci când vorbesc despre acest subiect.

„Acum, tot respectul pentru libertatea de exprimare, aș tăia microfonul. (..) Trebuie oprit microfonul tuturor celor care îndeamnă lumea să NU se vaccineze. Măcar pentru trei luni”, a declarat Arafat.

Raed Arafat a mai spus că speră că oamenii și-au dat seama că sunt păcăliți de cei împotriva vaccinării. Mai mult decât atât, având în vedere presiunea din sistemul medical, secretarul de stat spune că medicii pot fi chemați din concediu în această perioadă.