Potrivit ultimelor informații, este vorba despre un poliţist în vârstă de 48 de ani de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă. Acesta a încetat din viață la o zi după ce fusese diagnosticat cu COVID-19.

Tragicul anunț a fost făcut de Sindocatul Europol, pe pagina de facebook.

”Ne luăm rămas bun de la colegul nostru Sporea Ioan în vârstă de 48 ani din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă-Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, care a decedat după ce în urmă cu o zi a fost confirmat pozitiv cu coronavirus”, a anunţat pe pagina de Facebook Sindocatul Europol.

Acest deces este al treilea în rândul poliţiştilor în urma infectării cu noul coronavirus după cele din luna iunie, al unui poliţist de la IPJ Olt şi cel din luna august al unuia de la ITPF Timişoara- SPF Jimbolia.

O alta tragedie

În lung august, un poliţist de frontieră de la Jimbolia, judeţul Timiş a decedat după ce în urmă cu două săptămâni fusese depistat cu noul coronavirus.

„Ne luăm rămas bun de la colegul nostru Vecea Cristian în vârstă de 43 ani din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – ITPF Timişoara, care a decedat în această seară după ce în urmă cu două săptămâni a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Este al doilea deces în rândul poliţiştilor infectaţi cu virusul ucigaş, după ce în luna iunie un alt coleg din cadrul IPJ Olt a fost răpus. În urma acestuia au rămas o soţie îndurerată şi doi copii fără sprijin!

Suntem alături de familia acestuia şi-i transmitem sincere condoleanţe! Drum lin spre cer, colegule!”, se spune în mesajul Europol.

Un focar activ de coronavirus a fost anunțat sâmbătă la Inspectoratul de Poliţie Timiş, unde 22 de poliţişti au fost depistaţi pozitiv cu COVID – 19, iar alţi 13 poliţişti se află în izolare la domiciliu. Cel mai afectat este serviciul rutier, aici fiind 16 dintre polițiștii confirmați.