În acest weekend, poliţiştii de la transporturi au aplicat în urma controalelor efectuate în aproape 600 de trenuri pentru călători şi în peste 400 de staţii şi triaje CF, 469 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 131.930 de lei.

”Poliţiştii de la transporturi, din toată ţara, au acţionat în aproape 600 de trenuri pentru călători şi în peste 400 de staţii şi triaje CF, pentru siguranţa oamenilor, dar şi pentru a-i avertiza pe aceştia cu privire la eventualele riscuri la care ar putea fi expuşi în timpul călătoriilor.

În perioada 12 – 13 septembrie, Direcţia de Poliţie Transporturi a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea furturilor de la călători, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică în trenuri şi staţiile feroviare”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Peste 500 de trenuri verificate

Totodată, potrivit sursei citate, poliţiştii au fost prezenţi în 571 de trenuri de călători pentru a se asigura că oamenii ajung cu bine la destinaţie şi au fost realizate activităţi preventive în 444 de staţii şi triaje CF.

De asemenea, au fost legitimate 2.199 de persoane, dintre care 11 persoane sunt bănuite de comiterea unor infracţiuni, opt dintre acestea fiind depistate în flagrant delict.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii de la transporturi au aplicat 469 de sancţiuni contravenţionale – 175 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 58 la HG nr. 203/1994, pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române -, în valoare de 131.930 de lei.

Poliţiştii au depistat 52 de persoane urmărite naţional şi internaţional, precum şi patru minori lipsiţi de supraveghere, care au fost redaţi familiilor sau internaţi în centre de plasament, doi bolnavi psihic şi 28 de persoane fără adăpost”, arată sursa citată.

Călătorii au fost atenţionaţi şi cu privire la riscul de electrocutare, în cadrul campaniei „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi!”, iniţiată de IGPR – Direcţia Poliţie Transporturi.