Tragedie în lumea filmului. O actriță a fost împușcată în plină zi, în fața unui stadion

Actrița Tania Mendoza (42 de ani) se afla în fața stadionului din orașul Cuernavaca, împreună cu alți părinți care doreau să-și ia copiii de la antrenamente. La un moment dat, două persoane necunoscute s-au apropiat cu o motocicletă, până la intrarea în complexul sportiv, iar una a deschis focul asupra actriței. Aceasta a murit pe loc, potrivit bbc.com

Mendoza a devenit faimoasă în 2005, după un rol principal în filmul ”La Mera Reyna del Sur.” Actrița a apărut și în mai multe telenovele, dar în ultimii ani s-a dedicat carierei de cântăreață și a înregistrat cinci albume.

În 2010 a fost răpită, împreună cu soțul și fiul ei

Actrița a mai fost implicată într-un incident, în 2010, când a fost răpită împreună cu soțul și cu fiul ei, care avea șase luni, din fața unei spălătorii auto care aparținea familiei. De atunci, actrița a depus o serie de plângeri la Procuratura Generală a Statului Morelos, în care spunea că a primit mai multe amenințări cu moartea.

Nicio arestare

Nu este clar cine se află în spatele uciderii actriței și nici un posibil motiv. După tragedie, polițiștii au pornit o operațiune de căutare a suspecților, dar, deocamdată, nu s-a făcut nicio arestare.

„Epidemie șocantă” de feminicid în Mexic

Cel puțin zece femei au fost ucise, zilnic, în Mexic, anul trecut, potrivit datelor oficiale. Organizația pentru drepturile omului, Amnesty International, spune că aproximativ o treime dintre victime – 940 – au fost cazuri de feminicid sau ucidere intenționată a femeilor din cauza sexului, susținând că este vorba de o „epidemie șocantă”.

Mexicul este țara cu unul dintre cele mai mari niveluri de criminalitate, violențele și asasinatele fiind în special opera cartelurilor drogurilor. Deși a existat o campanie din ce în ce mai mare de conștientizare a feminicidului, autoritățile nu au reușit să stopeze acest fenomen.

Legătura actriței cu șeful unui cartel de droguri

Tania Mendoza ar fi avut în trecut o relație de prietenie cu Marcos Arturo Beltrán-Leyva, șeful cartelului cu același nume. Marcos Arturo Beltrán a murit în 2009, în timpul unui incendiu din Cuernavaca. Traficantul de droguri era numit „frate mai mic” în unele postări ale lui Mendoza.