Doliu imens în lumea sportului. Un cunoscut sportiv a murit la câteva zile după ce a participat la un meci de hochei. Acesta avea doar 24 de ani. Vestea i-a dărâmat pe toți cei care l-au cunoscut. Se pare că hocheistul s-a prăbuşit pe teren din cauza unor probleme cardice, care i-au adus ulterior moartea.

Este voba de hocheistul slovac Boris Sadecki. Acesta era un tânăr sportiv extrem de talentat. Tragedia a avut loc la câteva zile după ce, în timpul unui meci, acesta s-a prăbușit efectiv pe gheață. Totul s-a petrecut pe patinoar, chiar în momentul în care se disputa meciul în deplasare de către echipa sa, Bratislava Capitals.

Aceasta juca împotriva formaţiei austriece Dornbirn Bulldogs, în cadrul International Central European Hockey League.

Lumea sportului este în stare de şoc. Hocheistul slovac Boris Sadecki a încetat din viaţă miercuri, la cinci zile după ce s-a prăbuşit pe patinoar. Boris Sadecki, care avea doar 24 de ani, a fost reanimat de urgenţă pe gheaţă, înainte de a fi transportat la spital, meciul fiind oprit definitiv după acest incident.

Doliu imens. Un cunoscut sportiv a murit la câteva zile după un meci. Avea doar 24 de ani

Boris Sadecky a fost internaţional slovac de juniori. În urmă cu câteva luni, mai exact în vară, el a semnat cu Bratislava Capitals. Înaintea acestui moment decisiv din cariera sa, el a evoluat anterior la echipele HC Slovan Bratislava şi Dukla Trencin.

„Cu tristețe profundă în inimile noastre și regret, anunțăm moartea jucătorului nostru Boris Sádecki. Exprimăm sincerele noastre condoleanțe familiei și prietenilor săi. Nu vom publica mai multe informații în acest moment, la rugămintea familiei lui Boris. Cerem tuturor să respecte intimitatea familiei Sádecki”, a declarat Dušan Pašek, directorul clubului Bratislava Capitals.

Doliu uriaș și în România

În urmă cu o zi a fost doliu și în lumea sportului din România. Silviu Dumitrescu, fost antrenor al lotului naţional de atletism între 1975 şi 1988, s-a stins din viață în cursul zilei de miercuri, la vârsta de 96 de ani.

Tragicul anunț a fost făcut de Federația Română de Altetism.

„Silviu Dumitrescu s-a ridicat la ceruri! Federaţia Română de Atletism anunţă cu tristeţe trecerea în nefiinţă a lui Silviu Dumitrescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanţe familiei îndoliate”, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

De menționat este faptul că Silviu Dumitrescu s-a născut la data de 21 februarie 1925, în Bucureşti și a absolvit Școala de antrenori din cadrul FRA, în 1948, dar și Facultatea de Drept din Bucureşti în 1949. Cariera sa a început chiar în timpul studiilor. Silviu Dumitrescu a fost atrenor al lotului naţional în perioada 1975 – 1988, A.C.R.Bucureşti (1944 – 1948), Metalul Bucureşti (1949 – 1994). În total, fostul antrenor a bifat o jumătate de secol de antrenorat, dintre care 45 de ani a activat la acelaşi club (Metalul Bucureşti).