Doliu în presa din România! Dragoș Buzărin, fost jurnalist la Cuvântul Libertății, s-a stins din viață marți seară, la vârsta de 52 de ani. Jurnalistul a pierdut lupta cu o boală necruțătare. Acesta suferea de o tumoare cerebrală.

Vestea decesului a fost făcută publică de către jurnalistul Ion Jianu pe o rețea de socializare.

“O veste cumplită: Dragoș Buzărin, fost ziarist la Cuvântul Libertății, a decedat în această seară! Avea 52 de ani și o tumoare cerebrală fără leac… Este fratele remarcabilului publicist Alin Buzărin (Gazeta Sporturilor). Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris jurnalistul pe Facebook.

Dragoș Buzărin era fratele publicistului Alin Buzărin

Alin Buzărin a debutat în presă în 1991 în săptămânalul Fotbal plus, iar din 1992 a fost reporter la Sportul Românesc. De-a lungul timpului, s-a remarcat printr-o prolifică activitate în mass-media: reporter special și editorialist la ProSport și, din 2003, la Gazeta Sporturilor, (co)realizator al talk-show-urilor Sport Weekend (Radio Contact) și Derby (Radio Total Sport FM), invitat permanent la Procesul Etapei (ProTV), Recursul Etapei (Antena 1) și Sport Show (OTV), comentator de fotbal la ProTV și TVR. În vara anului 2006 a realizat emisiunea zilnică Povestea Mondialelor (Antena 3), iar în primăvară lui 2007 a fost documentarist al emisiunii Replay, difuzată zilnic pe TVR 2.

Este coautor al volumului Larousse. Enciclopedia fotbalului (2002). În aprilie 2007 a fost distins cu premiul secțiunii Editorial presă scrisă, în cadrul Galei Premiilor Clubului Român de Presă.

Un alt jurnalist român s-a stins din vaiață

În urmă cu câteva zile, a fost anunțată moartea unui alt jurnalist din România.

Este vorba despre jurnalistul Valentin Iacob. Acesta suferea de o boală gravă și s-a stins din viață la 67 de ani, într-un timp relativ scurt de la diagnosticare.

„Obosiți de viața de aici, poeții se retrag în viața de dincolo. Ieri, s-a dus și Valentin Iacob, ”poetul de la Stalingrad”, să joace ”poker cosmic”. Prieten și coleg, mulți ani, la excepționala revistă ”Formula As”, a plecat într-un fel ciudat, aproape fără de veste, el, vorbitorul neobosit și avidul de viața căzută de pe partea asta a lui Dumnezeu.

O foarte scurtă luptă cu o boală necruțătoare, la care nu s-a gîndit niciodată, și gata. Tocmai cînd, după ani de pribegie sufletească, își găsise un acasă firesc. Tocmai în prag de nouă izbîndă literară. Tocmai cînd mai avea atîtea de spus în poezia lui nebunească și sofisticată și în publicistica lui densă și spumoasă. Tocmai cînd trecuse un an de cînd nu mai băusem împreună un vin bun, în jurul căruia să rostogolim amintiri vesele și să ticluim planuri ambițioase.

I s-o fi făcut dor de cei plecați mai înainte, colegi și prieteni ai noștri, Silvia Kerim, Sorin Preda, Bogdan Lupescu, Marius Petrescu. Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace! Dumnezeu să aibă grijă și de sufletul robului său Valentin!”, a scris liderul AUR, Claudiu Târziu pe Facebook.