Demisie de răsunet în presa din România! Noul proiect în care va fi implicat: Va sprijini presa locală

Răzvan Chiruță a anunțat pe pagina sa de Facebook că nu va mai ocupa funcția de redactor-șef al publicației Newsweek România din 15 ianuarie. El se va alătura unui nou proiect.

”Mandatul meu la Newsweek România (4 ani fără 4 luni) se încheie pe 15 ianuarie.

Sunt mândru de articolele extraordinare scrise de colegii mei (am fost multă vreme singura publicație cu cel puțin o investigație pe săptamână; o investigație s-a terminat cu o condamnare la închisoare a celui vizat; au fost multe articole exclusive care vor rămâne bază de documentare pentru presa viitoului).

Sunt conștient, în egală măsură, de criticile care ne-au fost aduse în acești ani și îmi asum greșelile pe care le-a făcut Newsweek România. Pe unele le regret, pentru că puteau fi evitate. Altele au fost comise fără rea intenție. Atât am putut. Desigur, asta nu mă scuză.

Plec către un nou proiect, convins că azi sunt mai înțelept decât ieri Sunt conștient că nu mă voi ridica niciodată la nivelul exigențelor voastre. Dar măcar voi încerca”, scrie jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

Jurnalistul pleacă la PressHUB

Răzvan Chiruță a declarat pentru paginademedia.ro că va pleca la PressHUB, acolo unde se va fi tot redactor-șef. Jurnalistul a mai povestit că noul proiect în care este implicat are rolul de a sprijini presa locală.

„PressHUB are ca misiune să sprijine presa locală, afectată major, în ultimii ani, de probleme financiare şi de presiuni politice. Site-ul este deţinut de Freedom House şi funcţionează tocmai ca un hub pentru jurnaliştii buni din presa locală, care pot publica aici investigaţii, reportaje, interviuri exclusive”, a declarat Răzvan Chiruță pentru sursa anterior citată.

Jurnalistul a mai adăugat că ”PressHUB colaborează şi cu publicaţii şi jurnalişti de la publicaţii centrale, în general pe proiecte cu finanţare europeană, pentru că, în ciuda unor percepţii generale, încă există în România mulţi jurnalişti oneşti, care trebuie sprijiniţi”.

Amintim că la finalul anului trecut, redactorul șef adjunct al publicației Newsweek România și-a dat demisia.