Doliu uriaș în sport. A încetat din viață un fotbalist extrem de cunoscut. El a fost jucătorul cu cel mai ciudat record. Acesta a jucat la naționalele Rusiei și Azerbaidjanului. Ca junior a câștigat cu URSS titlul de campion mondial.

Este vorba de Vladislav Lemish. El a fost un atacant care în anii ’90 a jucat atât la naționala Rusiei, cât și la cea a Azerbaidjanului. Lemish a încetat din viață joi, potrivit sport.ro.

Renumitul jucător de fotbal deține un record neobișnuit. Pentru cele două reprezentative a evoluat o singură partidă, de fiecare dată în chiar primul lor meci din istorie. Astfel, în 1992 a jucat pentru Federația Rusă în 2-0 cu Mexic, meci recunoscut ca fiind debutul internațional în fotbal al noului stat apărut după destrămarea URSS. În 1994 a evoluat pentru Azerbaidjan în 0-5 cu Malta, partidă recunoscută și ea ca debutul internațional al selecționatei azere. A rămas doar cu câte o selecție pentru fiecare, asta după ce în 1987 făcuse parte din echipa de juniori a URSS campioană mondială la Under 17.

Cine era renumitul fotbalist

Espanyol, ȚSKA Moscova și Kuban Krasnodar sunt câteva echipe din CV-ul lui Lemish

”Un talent imens, dar accidentările i-au ruinat cariera”, a scris pe Twitter ziaristul rus Andrey Semenikhin despre cel care a dispărut la doar 51 de ani.

În anii ’90, Lemish a jucat pentru Kuban Krasnodar, Espanyol sau ȚSKA Moscova, printre altele. S-a retras la 31 de ani, din cauza accidentărilor.

În urmă cu trei zile s-a mai înregistrat o tragedie în lumea fotbalului. S-a stins din viață o adevărată legendă a sportului. A marcat aproape 300 de goluri în întreaga sa carieră, făcându-se remarcat chiar și la Cupa Mondială. Este vorba de fostul atacant al echipei Liverpool, Roger Hunt, campion mondial cu naţionala Angliei în 1966. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani.

Sursa foto: transfermarkt.com

Sursa foto: Dreamstime