Doliu în lumea sportului la nivel mondial după ce fostul atacant al echipei Liverpool, Roger Hunt, campion mondial cu naţionala Angliei în 1966, s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani.

A avut o carieră impresionantă în fotbal. La Liverpool el a marcat 286 de goluri şi a câştigat campionatul Angliei în 1964 şi 1966, Cupa Angliei (1965) şi de trei ori Community Shield (1964, 1965, 1966). De cealaltă parte, la naţionala Angliei, alături de care a fost campion mondial în 1966, a marcat de 18 ori.

Anunțul tragic a fost făcut de Liverpool City pe contul de twitter. Echipa a transmis condolenațe familiei, precizând că vestea primită este una extrem de tristă.

„Plângem pentru trecerea în neființă a legendarului fost jucător Roger Hunt. Gândurile tuturor celor de la Liverpool Football Club sunt alături de familia și prietenii lui Roger în acest moment trist și dificil”, se arată în postare.

Doliu în fotbal. A murit fostul atacant al echipei Liverpool 

La rândul său, actualul manager al Liverpool, Jurgen Klopp, a declarat că se întâmplă din ce în ce mai des ca marii jucători să dispară.

„Din păcate, se întâmplă prea frecvent în acest moment când ne luăm rămas bun de la acești mari ai clubului nostru. Roger Hunt este al doilea în importanța sa în istoria Liverpool FC, ceea ce este clar.

Să fii catalizatorul de goluri al echipei Shankly pentru a obține de fapt promovarea și apoi să câștigi acele titluri de ligă prețioase, iar FA Cup îl pune într-o paranteză de legende LFC, care sunt responsabile modul în care clubul a ajuns astăzi. Nu numai asta, a fost și câștigător al Cupei Mondiale în 1966.

Kop l-a botezat„ Sir Roger ”pentru toate realizările sale. „Un marcator care nu a încetat niciodată să lucreze pentru a-și ajuta colegii; Cred că s-ar fi încadrat bine în echipa noastră actuală. Așadar, este Sir Roger pe care îl vom aminti, onora și aduce un omagiu în zilele următoare. Nu vei merge singur niciodată”, a mai adăugat acesta.