Este vorba despre fostul căpitan al scoțienilor de la Hearts, Marius Zaliukas. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 36 de ani, după ce a pierdut lupta cu o boală cruntă. Anunțul a fost făcut de Federația Lituaniană de Fotbal (LFF).

În același timp, soția lui Marius Zaliukas a anunțat decesul fostului fotbalist, cu 11 zile înainte de împlinirea vârstei de 37 de ani

Potrivit acesteia, fotbalistul a dus o luptă cu o boală nemiloasă, care l-a învins în cele din urmă. Soția lui a anunțat sâmbătă că fostul fundaș a trecut în neființă, cu 11 zile înainte de a împlini 37 de ani. Nora Zaliuke a scris un mesaj emoționant pe rețelele sociale:

„El se va odihni în pace, în liniștea eternă. Inima lui Marius Zaliukas a încetat să bată astăzi”.

Mesajul Federației din Lituania

Federația din Lituania a transmis și ea condoleanțe familiei și totodată a scris câteva rânduri emoționante.

„Marius Zaliukas a reprezentat echipa națională a Lituaniei între 2006 și 2016 și a reușit să înscrie un gol. Marius a fost un model pentru nenumărați fotbaliști tineri și contribuția lui la fotbalul lituanian nu va fi uitată niciodată. Din partea comunității fotbalistice din Lituania, ne exprimăm cele mai adânci condoleanțe pentru familia lui Marius”, este mesajul transmis.

Fostul fundaș central și-a petrecut cea mai mare parte a carierei profesioniste în Scoția, acolo unde a ajuns venind de la FBK Kaunas.

Marius Zaliukas a evoluat pentru Hearts în 150 de meciuri, între 2007 și 2013, și a fost căpitanul echipei la triumful istoric al celor din Tynecastle din Cupa Scoției în 2012. Zaliukas a evoluat apoi pentru Leeds United și Glasgow Rangers, înainte de a pune capăt carierei acum patru ani.