Doliu uriaș în lumea medicală. Trei decese în ultimele 48 de ore au fost cauzate de COVID-19. E vorba de trei cadre medicale: 2 asistente medicale la Arad și o infirmieră de la Spitalul de Pediatrie din Bacău. Ultima a stat internată mai bine de o săptămână pe secţia de Terapie Intensivă după o infecţie severă cu SARS COV 2.

Ultimul deces a provocat o reacție neașteptată. Mai multe angajate ale Spitalului de Pediatrie din Bacău au ieşit în faţa unităţii medicale să susțină membrii familiei colegei lor care a murit. Infirmiera a murit la doar 42 de ani, după ce a fost confirmată cu noul coronavirus. Femeia era căsătorită și avea trei copii.

La Arad, Daciana Grada, asistenta secţiei de ortopedie a spitalului judeţean din oraş, a primit săptămâna trecută rezultatul pozitiv la test. S-a internat imediat în unitatea medicală în care lucra, dar starea ei se agrava de la o oră la alta.

„Nu am vizitat-o, stăteam cu ea la telefon și spunea că nu se simte bine, s-a degradat starea ei din oră în oră. La un moment dat nici nu mai răspundea la telefoane, colaboram cu colegii despre starea ei, ea nu mai răspundea nici la telefoane nici la mesaje”, a povestit, pentru Digi24, Luciana Mârza, asistent-şef Secţia Ortopedie. La rândul său, Florina Ionescu, manager interimar al spitalului a explicat cum s-a petrecut totul. „A fost diagnosticată vineri, iar sâmbătă a fost internată în spital, din păcate în cursul zilei de ieri a fost necesar transferul în secția de terapie intensivă, medicii au făcut tot posibilul, dar din păcate nu au reușit să o salveze”, a spus aceasta.

Daciana Grada avea 45 de ani şi doi copii. Lucra la spitalul judeţean din Arad de la 21 de ani.

La începutul acestei săptămâni, o altă asistentă, de data aceasta de la spitalul orăşenesc din Ineu, a murit, răpusă tot de noul coronavirus. Spitalele din vestul ţării au pierdut astfel două cadre medicale în mai puţin de 48 de ore.