Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București a vorbit la Digi 24 despre situația din spitalele din România. Potrivit ei, noul număr de cazuri de coronavirus reprezintă o creștere lentă care nu ne va face bine pe termen lung. Mai mult decât atât, resursa umană este epuizată, medicii realizând că sunt tot mai mulți pacienți care vin la spital.

„Un număr de cazuri care-mi trezește fiori pentru că direcția este, în continuare, una de creștere progresivă, lentă dar susținută și asta nu ne face bine deloc dacă ne gândim la resursele pe care le avem, la oboseala pe care o avem în sistemul de sănătate și la tot ceea ce înseamnă managementul unei astfel de situații în viitor.

La Insitutul Marius Nasta avem dotări, avem aparatura necesară, o mare problemă este resursa umană care este obosită. Colegii care rămân și asigură graficul de lucru sunt epuizați, sunt lacrimi în ochii lor în momentul în care stai de vorbă cu ei și își povestesc orele de activitate petrecute. Este foarte dificil să treci prin asemenea perioadă și să-ți dai seama că sunt tot mai mulți paienți care vin la spital.”, spune managerul Institutului „Marius Nasta” din București.

Pacienții rămân cu sechele

Beatrice Mahler a mai precizat că pacienții care sunt vindecați de coronavirus rămân dependenți de oxigen, iar pentru aceștia riscul de deces este foarte ridicat. Reputatul medic a mai spus că aceștia nu se mai vindecă niciodată și că rămân cu sechele.

„Îngrijorător pentru noi sunt pacienții care sunt vindecați, ajung cu infecție SARS-CoV-2 negativă, însă rămân dependenți de oxigen. Riscul de deces la această categorie este încă mare, chiar dacă ajung în secții de pneumologie. De multe ori pierdem lupta cu viața și la această categorie de pacienți care sunt vindecați, dar care rămân cu sechele importante. E o problemă care încă nu are o terapie specifică”, a mai spus medicul.