Este vorba despre James Randi, cel mai celebru magician din lume. Acesta a decedat la vârsta de 92 de ani în SUA, conform bbc.com

De-a lungul carierei sale, acesta s-a făcut remarcat prin investigarea activităților care se credeau a fi paranormale.

Cine este James Randi

James Randi s-a născut în Canada în anul 1928. La începutul carierei sale, Randi era un simplu magician, cunoscut sub numele de scenă „The Amazing Randi”.

Acesta a devenit cunoscut în întreaga lume și a câștigat simpatia publicului deoarece a fost unul dintre cei mai mari sceptici și critici în ceea ce privește activitatea de natură paranormală.

Cariera sa de magician s-a bucurat de un real succes mulțumită trucurilor pe care le făcea. James Randi a oferit spectatorilor multe momente spectaculoase alături de vedete cunoscute, precum Alice Cooper, în locul căruia a urcat pe scenă, lăsând publicului iluzia că artistul chiar își execută mișcările în fața spectatorilor.

Și-a dedicat tot timpul și resursele următorului fenomen

În urmă cu 30 de ani, James Randi a început să își dedice tot timpul și toate resursele pentru a se ocupa de investigarea fenomenelor care se presupuneau că au caracteristici supranaturale.

Chiar dacă a fost cotat drept unul dintre cei mai buni magicieni din toate timpurile, el a reamintit constant publicului că numerele sale se bazau doar pe niște simple trucuri, ci nu pe magie reală.

De asemenea, ori de câte ori avea ocazia, celebrul magician desființa persoanele care susțineau că au puteri paranormale, punându-le să-și dovedească presupusele capacități supranaturale. El demascat numeroși falși vindecători de credință care pretindeau că primesc mesaje de la Dumnezeu.

A pus bazele unei fundații care oferă un milion de dolari

Trebuie menționat că James Randia pus bazele unei fundației „James Randi Educational Foundation”. JREF a transmis că va oferi un milon de dolari pentru persoana care poate dovedi public că deține puteri supranaturale. Niciunul dintre candidați nu a reușit să facă acest lucru.