Este dezvăluirea momentului despre preşedintele Klaus Iohannis! Totul s-a întâmplat în urmă cu doar câteva ore. A fost o intervenţie de urgenţă a şefului statului în Guvern. Surse din interior au dezvăluit toate amănuntele intervenţiei.

Iohannis, intervenţie în Guvern

Klaus Iohannis continuă să se implice serios în deciziile importante luate de către Guvern. Ultimele dezvăluiri din interior arată clar cum şeful statului încearcă şi reuşeşte să evite conflicte şi eventuale demisii.

Chiar în urmă cu câteva ore, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a amenințat astăzi cu demisia din funcție dacă nu va primi bani mai mulți de la bugetul statului pentru ministerul lui lui. Klaus Iohannis a rezolvat pe loc situația. A găsit banii. Din fondurile europene, conform evz.ro.

Sorin Cîmpeanu a vrut să demisioneze

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că demisionează chiar cu două ore înaintea întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis. Câmpeanu a declarat că are o “aşteptare clară” ca bugetul Educaţiei pe acest an să fie mai mare raportat la execuţia bugetară din 2020.

El a adăugat că, în caz contrar, va fi un ministru care ştie să rezolve problemele fără resurse financiare. Președintele Iohannis a stopat agitațiile lui Sorin Câmpeanu. A găsit sursele de finanțare pentru sistemul de educație din România.

Banii europeni din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în valoare de 30,4 miliarde de euro care se află în administrarea ministerului Proiectelor Europene condus de Cristian Ghinea de la USR.

Cu banii din PNRR aducem școala românească în secolul 21, a promis Iohannis. “În urma întâlnirii de astăzi cu ministrul Sorin Câmpeanu, cu specialiști din învățământ și cu consilierul prezidențial pe educație, am stabilit cum să finanțăm substanțial școala românească.

Cu bani din PNRR. Sunt mulți bani, peste 30 de miliarde de euro care trebuie cheltuiți în următorii ani. Noi am căutat, cu ministerul, cele mai bune zone unde pot fi solicitați bani pentru o școală mai bună. Adică, să le dăm copiilor șansa de a învăța pentru meseriile de viitor.

Ne dorim pentru tot personalul care lucrează în învățământ un mediu care să-i încurajeze. Iar pentru societatea românească, ne dorim tineri bine pregătiți, dispuși să meserii bune ”, a declarat în seara aceasta șeful statului.

„Cu fondurile din Programul Național de Redresare și Reziliență putem să rezolvăm toate aceste probleme și să aducem școala românească în secolul 21”, a mai declarat șeful statului.

Iohannis este mulțumit de cum arată situația după ce copiii au revenit la școală. Acesta a declarat că la 4 zile de când copiii au revenit fizic la școală, situația este bună.

„Sunt peste 10.000 de școli care funcționează cu elevii în școală și aproximativ 6000 de unități de învățământ care funcționează în scenariul galben, respectiv, unii copii merg fizic la școală, iar alții învață în sistem online”, a anunțat șeful statului.

De ce cerea astăzi ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, mai mulți bani? Pentru noi angajați în sistem. “Avem nevoie de 3.000 de consilieri şcolari.

Nu avem aceşti consilieri şcolari. Avem absolvenţi de psihologie, care nu au competenţe specifice pe consiliere şcolară, ceea ce nu este în regulă, pentru că un consilier şcolar trebuie să îndrume elevul pentru oferta educaţională, rute, să adapteze recomandările la specificul elevului. În aceeaşi situaţie suntem şi pentru cei care ar urma să predea Educaţie financiară”, și-a justiticat Câmpeanu cererile de bani în plus pentru ministerul său.

Tensiunile dintre miniștrii privind banii care le-au fost alocați din bugetul de stat au amânat depunerea legii bugetului pe 2021 în Parlament. Cei mai nemulțumiți au fost miniștrii USR-PLUS Cătălin Drulă și Cristian Ghinea.

Sursa foto INQUAM / Alexandru Busca