Kovesi ar putea să nu ajungă pe scanului mult dorit, mai ales în contextul în care presiunile interne sunt unele de-a dreptul incredibile. Deja dosarele curg pe numele său și mandatul de procuror european ar putea rămâne doar un vis.

„Trebuie să vă spun un singur lucru: nu se știe că jumătate din Consiliu o susține pe doamna Kovesi, deoarece Consiliul a plecat cu un mandat. Și mandatul este cel decis în Consiliu, respectiv candidatul francez. Nu știu cum e cu cei trei reprezentanți ai Parlamentului care nu au un mandat foarte clar, sigur ei trebuie să apere votul din parlament, dar nu sunt obligați să facă asta. Faptul că, în momentul de față, negocierile sunt blocate și urmează o altă rundă, spune foarte mult despre opțiunile cu privire la această funcție”, a spus europarlamentarul ALDE.

Vezi și Ion Cristoiu șochează. Topul politicienilor care se fac grav de râs. Gafele lor incredibile. Pe cine a așezat pe locul 1 și de ce

Consiliul își va menține poziția

Norica Nicolai crede și că deizia va fi una politică și că probabil Consiliul nu va da înapoi și va merge în continuare pe candidatul francez.

“Eu cred că decizia va fi una politică și va fi luată în raport de impactul pe care nominalizarea doamnei Kovesi, care este controversată, nominalizată într-o procedură foarte netransparentă și care s-a modificat în timpul negocierilor, ceea ce poate atrage atacarea acesteia la Curtea de Justiție Europeană, va pune foarte mult în discuție o nominalizare efectivă a doamnei Kovesi. De obicei, Consiliul își menține permanent punctul de vedere. Cred că vom ajunge la un blocaj, cel puțin în această perioadă, în ceea ce privește candidatura doamnei Kovesi”, a completat Norica Nicolai.

Vezi și România într-o criză internațională fără precedent! Plângere penală pentru Dăncilă!